Christian d. 4s slot til salg: Så mange millioner koster den

onsdag d. 26. oktober 2016 kl: 11. 17 Af: Elo Christoffersen

Slottet var under kronens eje fra 1616 til midt i århundredet.

Åh, følelsen af at være flyttet ind i et nyt hjem.

En af de første ting, der altid skal gøres, når nøglerne er overdraget, er at skilte med det på hoveddør, dørtelefon og postkasse.

Hvor de tidligere ejeres navne dækkes med en frisk ny Dymo-stribe.

Men køber du adressen Ulriksholmvej 96 i Kerteminde, der kom til salg tirsdag hos ejendomsmægleren Lilienhoff, er det ikke de traditionelle Jensen-, Nielsen- eller Hansen-navne, der skal dækkes.

Forhenværende ejere med blåt blod i årerne

Listen over tidligere ejere afslører nemlig hurtigt et væld af forhenværende beboere med blåt blod i årerne – og særligt én skiller sig ud.

Adressen er nemlig Ulriksholm Slots, og den meget historie-interesserede læser vil allerede nu vide, at det er den ejendom, som selveste Kong Christian d. 4. opførte til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve.

Det skriver boligsiden Boliga.

Slottet var under kronens eje fra 1616 til midt i århundredet, altså samtidig med, at Christian d. 4. også var ved at opføre Nyboder, Rundetårn og Børsen i København.

Husker du disse børneprogrammer?

Så har du de 25 millioner kr., som herligheden er udbudt til, kan du helt uden at lyve flytte ind på et vaskeægte kongeslot og invitere venner og bekendte til taffel i balsalen eller til spadsereture i den private park.

Tre plan og 27 værelser

Ulriksholm Slot ligger ifølge ejendomsmæglerens salgsopstilling “højt i terrænet med en fantastisk udsigt” blandt andet til middelalderkirken i Kølstrup.

I alt rummer slottet ifølge Boliga intet mindre end 894 boligkvadratmeter og en 700 kvadratmeter stor kælder, hvor der blandt andet findes nogle imponerende murhvælvinger.

Og med 27 værelser burde der være plads nok til det meste.

Ny iPhone 7 ude: Ingen vidste dette ville ske

I dag er en del af slottet og de tilhørende bygninger således i brug som erhverv samtidig med, at der fortsat også er rigeligt med plads til, at flere generationer kan bebo de tidligere royale gemakker.

Hvis de femten sale og stuer, vægpanalerne, murhvælvinger og den royale historie ikke er nok til at udfylde dine vildeste prinsesse-drømme, er det værd at nævne, at der også hører voldgrave og spir med til slottet, der ligger på en 5,5 hektar stor grund.

Del din kommentar

Forsiden lige nu