Rock ‘n roll-pioneren Chuck Berry er død

søndag d. 19. marts 2017 kl: 7. 09 Af: Ritzau Fokus

En af rock 'n roll-musikkens helt store helte er død. Chuck Berry - manden bag "Johnny B. Goode" - blev 90 år.

Den legendariske musiker og pioner inden for rock ‘n roll Chuck Berry er død, 90 år. Det oplyser politiet i St. Charles County på Facebook.

Den legendariske sangskriver og guitarist døde lørdag i sit hjem uden for St. Louis i staten Missouri, hvor han er både født og opvokset.

– St. Charles County Police Department kan desværre bekræfte, at Charles Edward Anderson Berry Sr, bedre kendt som den legendariske musiker Chuck Berry, er død, skriver politiet, der samtidig oplyser, at familien beder om, at man respekterer deres privatliv efter dødsfaldet.

Fundet livløs

Chuck Berry blev fundet livløs i sit hjem lørdag formiddag lokal tid.

Redningsfolk blev tilkaldt og forsøgte at genoplive den 90-årige musiker, men uden held. Klokken 13.26 måtte de give op, og han blev erklæret død.

Med evergreens som “Roll Over Beethoven”, “Rock and Roll Music” og ikke mindst “Johnny B. Goode” har Chuck Berry sat et solidt aftryk på musikhistorien.’

– Hvis man skulle give rock ‘n roll et andet navn, burde man kalde det Chuck Berry, har The Beatles-legenden John Lennon engang udtalt om musikerkollegaen ifølge hjemmesiden chuckberry.com.

– Der er kun en konge af rock ‘n roll. Han hedder Chuck Berry, citeres en anden verdensstjerne – Stevie Wonder – for at have sagt.

Fyldte 90 år sidste år

Chuck Berry fyldte 90 år i oktober 2016. Det er kun få år siden, han sidst var på en verdensomspændende turné. I 2014 gav han koncert på Værket i Randers.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Karrieren startede helt tilbage i 1955 for den dengang unge musiker Chuck Berry, der i et studie i Chicago lavede nummeret “Maybellene” om en pige, der kører i en Cadillac Coup de Ville og ikke bare vil være tro.

Men hans måske største hit er den ikoniske “Johnny B. Goode” fra 1958.

Ud over musikken er det nok mest af alt Berrys farverige fremtoning på scenen, der har gjort ham legendarisk. Hans karakteristiske knæbøjede sparkegang på tværs af scenen og hans fantastiske guitarsoloer har inspireret mange musikere verden over.

Blå bog

Navn: Charles Edward Anderson Berry Senior, bedre kendt som Chuck Berry

Alder: 90 år, født 18. oktober 1926

Fødested: St. Louis

Søn/datter af: Henry William og Martha Bell

Nationalitet: USA

Uddannelse: High School

Karriere: Startede sin professionelle karriere i 1952 som guitarist i Sir John’s Trio. Han var aktiv helt frem til sin død og var på en omfattende turné i 2014.

Hans største hits indbefatter “Johnny B. Goode”, “Sweet Little Sixteen” og “Rock and Roll Music”.

Er blevet tildelt et hav af priser for sin musik deriblandt en Grammy Award for “Lifetime Archievement” i 1984.

Han blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 1986.

Er på musikmagasinet Rolling Stones top 100 over de største musikartister i historien.

Civilstand: Gift med Themetta Suggs 28. oktober 1948. Sammen fik børnene Darlin Ingrid Berry-Clay, Melody Exes Berry-Eskridge, Aloha Isa Lei Berry og Charles Edward Berry Junior.

Bopæl: Wentzville og Hollywood.

Fritidsinteresser: Musik, skak, softball.

Dansk ungdomsstjerne er død: -Var fræk som en slagterhund

Kilder: Encyclopedia.com, chuckberry.com, Reuters.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu