Citronmåne får Thulesen Dahl til Paris

torsdag d. 7. juli 2016 kl: 10. 51 Af: Ritzau Fokus
Kristian Thulesen Dahl har flere tricks til at overleve en lang cykeltur. Citronmåne er et af dem.
Kristian Thulesen Dahl har flere tricks til at overleve en lang cykeltur. Citronmåne er et af dem. Foto: Lars Krabbe/POLFOTO

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl cykler igen til Paris til fordel for Børnecancerfonden. Som altid har han citronmåne i baglommen.

Der er omkring 1250 kilometer fra den fynske by Ringe til Paris. For femte gang sidder Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i sadlen for at køre den ugelange cykeltur med Team Rynkeby, der samler penge ind til Børnecancerfonden.

Og det overraskende trick til at klare sig igennem er faktisk at spise kage. Han har altid selv citronmåne med i baglommen på cykeltrøjen, og der sker ikke noget ved, at den bliver lidt lun, fortæller han.

– Når det spidser lidt til derude, så tager jeg den op af lommen og brækker den i stykker til rytterne. Så er den væk i løbet af et halvt minut. Det er faktisk helt generelt, at citronmåne hjælper, når det hele er lidt svært, forklarer Kristian Thulesen Dahl med et lille grin.

Han glæder sig til det gode samvær med de andre ryttere, men er så småt begyndt at fortryde, at han ikke har prioriteret sin forberedelse til de mange timer på de europæiske landeveje.

For mens konditionen er blevet holdt ved lige med løb og fodbold, har han kun nået et par enkelte ture for at blive dus med sin cykel.

– Min udfordring er bagdelen. Den er altid et smertens barn, hvis man ikke er vant til at sidde på en cykel. Så det skal jeg lige være opmærksom på, siger politikeren, der har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 1995.

DF-formand akut indlagt: Opereret mandag

Der er ikke særbehandling, bare fordi man er partiformand. Kristian Thulesen Dahl forsikrer, at han har kørt turen på cykel fra start til slut hver gang – lige med undtagelse af en etape i 2014, hvor Team Rynkeby besluttede at fragte stort set alle ryttere i bus på grund af voldsomt regnvejr.

Det, håber han, bliver første og sidste gang. For selv om der er udfordringer undervejs, prøver han altid at finde en løsning for at kunne blive siddende på den gule cykel.

Derfor har han også et væld af gode råd til at mindske følelsen af ømme baller. Han plejer blandt andet at sidde lidt skævt på sadlen, så han kan skifte mellem at belaste højre og venstre side.

– Og så kan man også tage to par cykelbukser på. Jeg tror, at jeg skal gøre både dét og sætte mig skævt på sadlen. Det er vist nødvendigt, griner han.

Skulle det ske, at citronmånen slipper op og cykelsadlen føles som en nålepude, har partiformanden et sidste godt råd til sine holdkammerater.

– Tænk på, hvem vi cykler for. For i samme øjeblik, man husker, at man cykler for at samle penge ind til kræftramte børn og deres familier, kan man godt have ondt i bagdelen og cykle 150 kilometer, slår han fast.

Team Rynkeby kører i år til Paris for 15. gang. Gennem årene har de indsamlet over 140 millioner kroner, der går ubeskåret til kampen mod børnekræft.

I denne sommers felt finder man både SF’s tidligere formand Annette Vilhelmsen og TV2-værten Heidi Frederikke Sigdal, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen og tv-værten Bubber har været blandt rytterne tidligere år.

Kristian Thulesen Dahl scorer skattefri jackpot

Team Rynkeby kører fra i alt 35 startbyer den 9. juli og ankommer til Paris den 16. juli.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu