Clooney-parret donerer millioner til bekæmpelse af vold

fredag d. 25. august 2017 kl: 5. 48 Af: Ritzau Fokus
FRANCE-CANNES-FILM-FESTIVAL-ENTERTAINMENT, George Clooney
Amal og George Clooney vil stoppe volden. Foto: LOIC VENANCE/Scanpix (Arkivfoto)

Skuespilleren George Clooney og advokaten Amal Clooney vil stoppe den seneste tids uroligheder i USA.

Den seneste tids uroligheder i USA har nu fået skuespilleren George Clooney og menneskerettighedsadvokaten Amal Clooney til at gå ind i kampen for at stoppe volden.

Nespresso-manden giver de andre baghjul: Tjener mere end dobbelt så meget som nogen anden skuespiller

I byen Charlottesville, der ligger i den amerikanske delstat Virginia, startede sammenstødene mellem en gruppe hvide nationalister og demonstranter, da højreorienterede grupper var samlet i byen for at protestere over fjernelsen af en statue af en sydstatsgeneral.

En kvinde blev dræbt i optøjerne.

George Clooney fordømmer uroligheder

I en erklæring, som blandt andet USA Today bringer, fordømmer George Clooney den seneste tids uroligheder.

Derfor har han og Amal Clooney doneret en million dollar til Southern Poverty Law Center, som vil bekæmpe hadgrupper i USA, gennem deres velgørenhedsfond, The Clooney Foundation for Justice.

– Amal og jeg ønsker at bidrage med vores stemmer (og økonomiske bistand) til den igangværende kamp for lighed, siger den oscarvindende skuespiller.

– Hvad der skete i Charlottesville, og hvad der sker i lokalsamfund over hele landet kræver, at vores kollektive kræfter står op mod hadet, lyder det i erklæringen.

Præsidenten for Southern Poverty Law Center, Richard Cohen, udtrykker stor taknemmelighed over Clooney-parrets donation.

Harry og Meghan holder ferie med kendispar

– Vi er dybt taknemmelige over, at The Clooney Foundation står sammen med os under dette kritiske tidspunkt i vores lands kamp mod had.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu