International Grand Prix-stjerne besøger Dansk Melodi Grand Prix

lørdag d. 3. februar 2018 kl: 19. 00 Af: Elo Christoffersen

Østrigske Conchita blev verdenskendt, da hun vandt Eurovision Song Contest i København for snart fire år siden. Den 10. februar er hun tilbage på dansk grund.

Lørdag den 10. februar skal den danske repræsentant ved Eurovision Song Contest i Lissabon findes, når Gigantium i Aalborg er vært for Dansk Melodi Grand Prix 2018.

Vinderen skal findes blandt årets 10 solister, og måske kan de finde inspiration hos en, som allerede er gået hele vejen.

Conchita besøger Danmark

Årets Dansk Melodi Grand Prix får nemlig besøg af østrigske Conchita, der i 2014 vandt Eurovision Song Contest med sangen Rise like a Phoenix.

Dengang var Danmark som bekendt værter efter Emmelie de Forests sejr i Malmø året forinden, så der er lagt op til et glædeligt gensyn for de danske grandprix-fans.

Stjerne overrasker: Dukker op til show med helt nyt udseende

– Det er en kæmpe fornøjelse at kunne byde Conchita velkommen tilbage til Danmark. Hun er et ikon i grandprixhistorien og på mange måder en eksponent for alt det, Melodi Grand Prix og Eurovision repræsenterer. Nemlig et budskab om fællesskab, musik og mangfoldighed i Europa. Jeg glæder mig til den reaktion, hun vil få af de danske grandprix-fans i Gigantium, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, i en pressemeddelelse.

Fiktiv karakter

Conchita er en fiktiv karakter, opfundet af sanger og drag-kunstner Tom Neuwirth.

Tom Neuwirth skabte Conchita som en del af hans kamp mod diskrimination, og Conchita har efter sin Eurovision-sejr udviklet sig til en global ambassadør for hele LGBTIQ-miljøet.

Danmarks fem dårligste sange ved Eurovision

Hun har blandt andet holdt møder med politiske topledere, optrådt ved Prides over hele verden, og i 2017 var Conchita vært for Life Ball, som er Europas største velgørenhedsarrangement til støtte for mennesker med HIV eller AIDS.

Se alle vindere af Dansk Melodi Grand Prix her…

Del din kommentar

Forsiden lige nu