Cyron Melville: Svært at spille Laudrup

søndag d. 30. august 2015 kl: 8. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Skuespilleren Cyron Melville spiller fodboldhelten Brian Laudrup i filmen "Sommeren '92". Foto: UNGER JAN/Polfoto

Skuespilleren Cyron Melville spiller fodboldhelten Brian Laudrup i filmen “Sommeren ’92”. Foto: UNGER JAN/Polfoto

I filmen “Sommeren ’92” spiller skuespilleren Cyron Melville sit store idol – fodboldstjernen Brian Laudrup. Det var en svær opgave.

De fleste kan huske, da de danske fodbolddrenge mod alle odds hev det eftertragtede EM-trofæ hjem i 1992.

Nu genopliver den nye spillefilm “Sommeren ’92” det danske EM-eventyr.

Skuespilleren Cyron Melville spiller fodboldhelten Brian Laudrup. For ham var det en drengedrøm, der gik i opfyldelse, men det var også angstprovokerende.

Cyron Melville vil væk fra ungdomsrollerne

– Det var fantastisk at få rollen, men allerede dagen efter kom der en følelse af angst og ærefrygt snigende. Det gik op for mig, at jeg havde rodet mig ud i noget, der var umuligt at leve op til. Det er en mand alle kender, og han lever endda i bedste velgående, siger han til Ritzau Fokus.

Selvom det var en stor udfordring, så gik den unge skuespiller straks i gang med at forberede sig på rollen. Han brugte en masse tid på fodboldbanen og så en masse gamle tv-klip.

– Det var svært, men jeg blev nødt til at springe ud i det. Det synes jeg, at man er nødt til som skuespiller. Nu er jeg spændt på, hvordan publikum tager i mod det, siger Cyron Melville.

Rollen som Brian Laudrup var dog ikke helt ukendt for den 31-årige skuespiller. Fodboldhelten var hans helt store idol, og Cyron Melville øvede sig som lille på at drible ligesom Laudrup.

– Da jeg var omkring otte-ni år, løb jeg rundt sammen med min bedste ven og spillede fodbold. Han var altid Flemming Povlsen, og jeg var altid Brian Laudrup. Vi kunne løbe rundt på banen i timevis uanset årstid. Jeg så vildt meget op til ham, siger han.

Skuespilleren, der er kendt fra film som “Vanvittigt forelsket” og “Lev Stærkt”, har selv spillet fodbold i mange år. På trods af, at han kun var otte år gammel, så står EM-finalen klart i hans erindring.

– Jeg så kampen med min mor og hendes daværende kæreste. Det var stille og roligt, men da vi vandt, gik jeg ud i haven og fejrede det med en fodbold. Det var derefter, at jeg for alvor startede til fodbold, siger han og tilføjer:

– Fodbold samler folk. Jeg ville da gerne have været 20 år og oplevet det i den alder, hvor man kan drikke sig fuld og kramme alle, man møder. Men jeg er taknemmelig for, at jeg overhovedet kan huske det.

Gaderæs ender helt galt for dansk stjerneskud

“Sommeren ’92” er instrueret af Kasper Barfoed, og filmen havde premiere i de danske biografer den 27. august.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu