Dagens Fødselar: Alberte Winding

fredag d. 23. august 2013 kl: 8. 57 Af: Uffe Dahl
 
Alberte Winding fylder 50 år i dag. Foto: Wikipedia.

Alberte Winding fylder 50 år i dag. Foto: Wikipedia.

Kendte.dk siger tillykke til sangerinden Alberte Winding, der i dag den 23. august fylder 50 år.

 

Om Alberte Winding:

Sangerinden Elin Alberte Leonora Winding eller blot Alberte er født den 23. august 1963.

Alberte voksede op i Tisvilde, København og på Ærø. Hun medvirkede sammen med sine brødre Kasper Winding og Aske Bentzon i sin fars udsendelser for B&U-afdelingen i Danmarks Radio. Hun var som barn med i tv-programmer for børn, blandt andre Farvel, jeg hedder Kurt.

Derfor fik datter af kendt sanger fik lov til at overtage hele huset: -Jeg havde nogle søde forældre Alberte Winding: -Serie-fanatiker med en slavisk morgenrutine

Som meget ung rejste hun til USA med sin kusine. Hun var 19, da hun kom hjem og begyndte at skrive musik og blev tre år efter kendt som Luna fra adskillige afsnit af Bamses Billedbog samt julekalenderen Bamses Julerejse. Hun har også været med i enkelte teaterforestillinger og filmen Strømer.

Hendes hovedudtryksområde er musikken, og hun har udgivet en række plader med pop og børnemusik. Meget er skrevet og spillet sammen med hendes tidligere ægtemand, Jan Rørdam, som hun blev skilt fra i 2001. Alberte er også kendt fra mange af Åh Abe-koncerterne. Siden 2001 har hun arbejdet sammen med saxofonist og komponist Benjamin Koppel, med hvem hun i 2002 udgav cd’enAlberte Winding/Benjamin Koppel på pladeselskab Cowbell Music. I 2008 kom en cd udelukkende med musik skrevet af de to.

Del din kommentar

Forsiden lige nu