Dagens Fødselar: Allan Olsen

mandag d. 18. marts 2013 kl: 6. 46 Af: Uffe Dahl
 

Allan Olsen 610x292

Glemte koncertbillet og blev snuppet med 247 i timen: Her er Allan Olsens 'gave'

Kendte.dk siger tillykke til musikeren Allan Olsen, der i dag den 18. marts fylder 57 år.

Om Allan Olsen:

Musikeren Allan Olsen er født den 18. marts 1956. Allan Olsen er kendt som sanger, sangskriver og musiker fra Frederikshavn.

Allan OIsen spiller musik inspireret af rock og folkemusik og er bl.a. kendt for at benytte sig af nordjysk dialekt, for hvilket han er blevet sammenlignet med Niels Hausgaard.

Sammen med Johnny Madsen og Lars Lilholt er han kendt fra trioen Dalton, der startede med at spille sammen i 1983 og har udgivet 3 albums.

I september 2006 udkom Bogen om Allan Olsen.

 

Diskografi:

Mystique Island Band : Livø Tur/Retur 07.00 (spor 6 og spor 12) 1986

Norlan, 1989

Gajo, 1990

Pindsvin i pigsko, 1992

Dalton, 1992, med Johnny Madsen og Lars Lilholt

Rygter fra randområderne, live (2 cd), 1994

Jern, 1996

Live 96, live, 1996

Sange for rygere, 1998

En gros, opsamling (2 cd), 1998

Onomatopoietikon, 2000

Solo live – vol.1, live (2 cd), 2002

Gæst, 2004

En Helt Ny Film, opsamling, 2005

Lun Luft Over Danmark, opsamling, 2006

Dejlige Danske, opsamling (2 cd), 2007

De Største Er De Små : Sange Til Anker, 2007

Multo Importante, 2007

Live med band – vol.1, live cd+dvd, 2008

Solo live – vol.2, live cd+dvd, 2009

Tyve Ti, 2009. med Johnny Madsen og Lars Lilholt

Dalton var her!, live 2cd+dvd, 2010, med Johnny Madsen og Lars Lilholt

Jøwt 2013

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Frederik Willem de Klerk, sydafrikansk præsident og modtager af Nobels fredspris, 77 år

Ron Atkinson, fodboldmanager, 74 år.

Evald Krog, dansk landsformand for Muskelsvindfonden, 68 år.

Jan Monrad, dansk musiker og komiker, 62 år.

Ingemar Stenmark, svensk alpin skiløber, 57 år.

Ulrik Haagerup, dansk journalist og DR-chef, 50 år.

Comeback: Bodil Jørgensen lokkede Allan Olsen

Queen Latifa, amerikansk skuespiller og sanger, 43 år.

Finn Tugwell, dansk bordtennisspiller, 37 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu