Dagens Fødselar: Anja Andersen

fredag d. 15. februar 2013 kl: 7. 10 Af: Uffe Dahl
 
Anja Andersen

Anja Andersen er dagens fødselar – hun fylder 44 år i dag den 15. februar 2013.

Kendte.dk siger tillykke til den tidligere håndboldspiller, Anja Andersen, der i dag fylder 44 år.

 

Om Anja Andersen:

Tidligere dansk håndboldstjerne drømmer om landsholdsjob

Anja Jul Andersen er født den 15. februar 1969 i Odense.

 

Anja Andersen har spillet 133 kampe for det danske landshold og har scoret 726 mål i perioden 1989-1999.

 

Hun var assistenttræner for Viborg HKs herrehold fra sæsonen 2011/12. Hun var sidst træner for CS Oltchim Ramnicu Valcea i 2011.

 

Anja Andersen slog igennem med det talentfulde kuld, der vandt U-VM sølv i 1987 med Ulrik Wilbek som træner. Hun var med hele vejen op gennem 1990’erne, da dansk kvindehåndbold gik fra et nulpunkt til den absolutte top.

 

I den periode lærte det danske publikum Anja Andersen at kende som den i det ene øjeblik helt sublime spiller og i det næste som den temperamentsfulde spiller, der kostede adskillige udvisninger samt sammenstød med trænere – især Wilbek.

 

Nja Andersen måtte stoppe sin karriere i utide i 1999, da hun fik konstateret hjertefejl, og herefter kastede hun sig over trænerjobbet. Hun har en meget veldefineret håndboldfilosofi, der handler om at bevare legen i sporten. Hun har ført dette ud i livet i form af Anja’s Håndboldskole, som hun igennem nogle år har arrangeret forskellige steder i landet.

 

Som kendt håndboldspiller fik hun mulighed for at opbygge et elitehold stort set fra bunden, idet man i Slagelse kunne se mulighederne og kunne skaffe sponsorer til det, der i løbet af meget få år førte en klub fra den næstbedste række til sejr i Champions League. Hun har derudover haft overskud til at blive landstræner for Serbien-Montenegro.

 

Og som det var tilfældet i den aktive karriere, har Anja Andersen af den grund også som træner haft svært ved at styre temperamentet over for både med- og modspillere såvel som kampenes dommere, hvilket har kostet mange udvisninger og røde kort. I forbindelse med en ligakamp i 2006 kostede det længere karantænedomme såvel nationalt som internationalt, domme, som hun har haft svært ved at acceptere.

 

Andre facts om Anja Andersen:

Datter af to tidligere landsholdsspillere, Keld og Vivi Andersen, og har derfor spillet håndbold, fra hun var ganske lille.

 

Resultater med landsholdet:

1987 U-VM sølv

1993 VM sølv

1994 EM guld

1995 VM bronze

1996 EM guld + OL guld

1997 VM guld

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Galileo Galilei, italiensk fysiker og astronom (død 1642), 449 år.

Ludvig 15., fransk konge (død 1774), 303 år.

Jane Seymour, engelsk skuespillerinde, 62 år.

Anja Andersen har solgt villaen

Peter Lundin, dansk-amerikansk morder, 42 år.

Óscar Freire, spansk cykelrytter, 37 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu