Dagens Fødselar: Asger Aamund

tirsdag d. 19. februar 2013 kl: 9. 46 Af: Uffe Dahl
 
Asger Aamund

Asger Aamund. Foto: Facebook.

Kendte.dk siger tillykke til erhvervsmanden Asger Aamund, der i dag den 19. februar fylder 73 år.

 

Om Asger Aamund:

Suzanne Bjerrehuus: -Jeg kan ikke tale

Erhvervsmanden Asger Joseph Aamund er født den 19. februar 1940 på Frederiksberg. Han er en dansk erhvervsleder, debattør samt mediepersonlighed – blandt andet via sit ægteskab med Suzanne Bjerrehuus.

Asger Aamund ville oprindeligt være skuespiller og læste hos Søren Weiss, inden han gik til optagelsesprøve på Det Kongelige Teaters elevskole. Da han ikke kom ind første gang, vendte han sig mod andre områder og fik HA i stedet, idet han under studiet her fastholdt en kontakt til teateret som statist.

Han viste hurtigt lederevner og blev direktør i Goriværk som 34-årig, efterfulgt af et job som koncerndirektør i Rockwool og senere som administrerende direktør i Ferrosan-gruppen. I 1988 etablerede han med sig selv som direktør sit eget firma, A.J. Aamund A/S, der udvikler virksomheder inden for biotek-branchen.

Asger Aamund er bror til forfatteren Jane Aamund, og han er gift med Suzanne Bjerrehuus. Fra et tidligere ægteskab har han børnene Martin Aamund og Malou Aamund.

Asger Aamund har ofte udtalt følgende teori, blandt andet i forbindelse med at han støttede Ny Alliance i forbindelse med folketingsvalget 2007:

Befolkningen har delt sig i to lejre. 55 % af landets indbyggere er i dag, hvad Asger Aamund kalder skattenydere, som lever af de penge de resterende 45 % af borgerne producerer, og eftersom dansk politik foregår på midten, er det vigtigste, at man er i stand til at tilfredsstille skattenyderne, og derfor er situationen fastlåst.

 

Andre facts om Asger Aamund:

Asger Aamund ses både i formiddags- og ugebladene, i underholdningsprogrammer i tv og radio, blandt andet i P3-programmet Mads og monopolet, samt som ekspertkommentator om forretningsforhold i nyhedsprogrammer.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Lee Marvin, amerikansk skuespiller (død 1987), 89 år.

David Bronstein, russisk skakstormester (død 2006), 89 år.

John Frankenheimer, amerikansk filminstruktør (død 2002), 83 år.

Socrates, brasiliansk fodboldspiller og læge (død 2011), 59 år.

Dagens fødselar: Oliver Bjerrehuus

Seal, engelsk sanger, 50 år.

Enzo Scifo, belgisk fodboldspiller, 47 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu