Dagens Fødselar: Bruce Willis

tirsdag d. 19. marts 2013 kl: 7. 15 Af: Uffe Dahl
 
Bruce Willis som vi kender ham fra Die Hard-filmene.

Bruce Willis som vi kender ham fra Die Hard-filmene.

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Bruce Willis, der i dag den 19. marts fylder 58 år.

Om Bruce Willis:

Den tysk-fødte amerikanske skuespiller Walter Bruce Willis er født den 19. marts 1955.

Bruce Willis begyndte sin karriere på tv i 1980’erne, især som David Addison i Moonlighting (1985-1989) og fortsatte efterfølgende med store roller både på tv og film siden, herunder komiske, drama og action roller.

Han er mest kendt for rollen som John McClane i Die Hard-serien, der for det meste var kritiske og ensartet finansielle succeser. Ligeledes har han også optrådt i over 60 film, herunder succeser som Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), The Fifth Element (1997), Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999), Unbreakable (2000), Sin City (2005), Looper (2012) og Moonrise Kingdom (2012).

Die Hard-legendes børn smider kludene

Filmsekvenser med Willis har indkasserede 2.64 til 3.05 milliarder amerikanske dollar i nordamerikanske “box office” (biografsalg), hvilket gør ham til den niende højest indtjenende skuespiller i en ledende rolle og tolvte højeste herunder birolle.

Bruce Willis er en to-gange Emmy Award-vindende, Golden Globe Award-vindende og fire gange Saturn Award-nominerede skuespiller.

Willis var gift med skuespillerinden Demi Moore og de fik tre døtre sammen, før deres skilsmisse i år2000 efter tretten års ægteskab. Den 21. marts 2009 blev Bruce Willis gift med modellen Emma Heming, med hvem han har en datter med.

 

Udvalgt filmografi

Blind Date (1987)

Die Hard (1988)

Die Hard 2: Die Harder (1990)

Hudson Hawk (1991)

Pulp Fiction (1994)

Die Hard: Mega Hard (1995)

12 Monkeys (1995)

The Fifth Element (1997)

Armageddon (1998)

The Sixth Sense (1999)

The Whole Nine Yards (2000)

Unbreakable (2000)

Sin City (2005)

16 Blocks (2006)

Over the Hedge (2006)

Die Hard 4.0 (2007)

The Expendables (2010)

Catch .44 (2011)

Moonrise Kingdom (2012)

The Expendables 2 (2012)

A Good Day to Die Hard (2013)

G.I. Joe: Retaliation (2013)

The Expendables 3 (2014)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Wyatt Earp, amerikansk sheriff (død 1929), 165 år.

Dan Turèll, dansk forfatter (død 1993), 67 år.

Sådan ser film-stjernerne ud i dag

Glenn Close, amerikansk skuespiller, 66 år.

Trine Panum Kjeldsen, dansk journalist, 42 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu