Dagens fødselar: Bubber – Niels Christian Meyer

tirsdag d. 11. december 2012 kl: 8. 00 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger tillykke til Niels Christian Meyer, bedre kendt som ”Bubber”, der i dag den 11. december fylder 48 år.

Om Niels Christian Meyer:

TV-værten Bubber, der har det borgerlige navn Niels Christian Meyer, er født den 11. december 1964 i Hellerup.

 

Bubber om nyt projekt: -Sådan er vilkåret bare

Bubber startede sin karriere som stik-i-rend-dreng ved Nordisk Film og efter i en tid at have lavet børneprogrammet Bubbers Badekar på Kanal 2s morgenprogram Morgenflimmer, tog han i 1990 programmet med sig til TV 2, hvor det blev vist lørdag eftermiddag “Sytten-nul-dut”.

 

Programmet var ikke tildelt de bedste økonomiske midler, men Bubber formåede som på Kanal 2 at gøre programmet til en succes for både børn og voksne, ved at vise tegninger fra børnene og tegnefilm på fjernsynet i badekarret, mens han også havde børn igennem på telefonen, til at finde Holger og synge en sang for rock-blomsten.

 

Senere blev han vært på børneshowet Snurre Snups Søndagsklub (1994–2005), der blev vist hver søndag morgen og formiddag på TV 2.

 

Udover børne-tv har Bubber også været vært på en række underholdningsprogrammer i den bedste sendetid på TV 2. Han fungerede i flere år som sommer-vikar på Mandags Chancen, og han var vært for tre sæsoner af Den Store Klassefest.

 

Derudover har Bubber været vært på fire sæsoner af talentshowet Scenen er din, og han har været med jægersoldaten B.S. På Afveje to gange i henholdsvis Afrika og Canada. I 2009 blev programmet Bubber & B.S. i Trøjen sendt, hvor Bubber blandt andet har fløjet et F-16-fly.

 

Bubber blev i 2001 ansat som børne- og ungdomsredaktør på TV 2, med ansvar for hele kanalens børne- og ungdomsflade.

 

I 2004 blev Bubber dog fyret fra stillingen, efter at have medvirket i en reklame for Jensens Bøfhus, hvilket er forbudt for chefer på TV 2.

 

Bubber har også været meget aktiv indenfor cirkusverdenen. Han var sprechstallmeister for Cirkus Arena gennem syv år, og han har også været vært på to cirkusprogrammer på TV 2, Sådan Cirkus (2006) og Cirkus! Cirkus! (2006).

 

I 2009 lavede Bubber tv-serien Danmark ifølge Bubber hvor han tager rundt og besøger forskellige kulturer, og prøver at leve med dem i nogle dage. Programmerne har bl.a. handlet om swingerklubber, transvestitter, mænd i dametøj og Thylejren. Serien har pr. maj 2011 været sendt i fem sæsoner på TV2.

 

Andre facts om Bubber:

Bubbers kælenavn stammer fra farfaren, der da han så Bubber første gang umiddelbart efter fødslen udbrød “bubbele”, der betyder dukkebarn på det jødiske sprog jiddisch.

 

Bubber har tre børn med sin kone, Christina Ibsen Meyer, som han har været gift med siden 1991.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

John Kerry, amerikansk politiker, 69 år.

Brenda Lee, amerikansk sanger. 68 år.

Sonja Oppenhagen, dansk skuespiller, 64 år.

Peter Brixtofte, dansk politiker, forhenværende minister, 63 år.

Brian Mørk, dansk komiker, 39 år.

Bubber hånede handicappet: "Hvad har jeg gjort?"

Laus Høybye, dansk skuespiller, 34 år.

Louise Mortensen, dansk håndboldspiller, 33 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu