Dagens Fødselar: Claus Ryskjær

onsdag d. 26. juni 2013 kl: 7. 21 Af: Uffe Dahl
 
Claus Ryskjær.

Skuespilleren Claus Ryskjær fylder i dag 68 år. Foto: Facebook.

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Claus Ryskjær, der i dag den 26. juni fylder 68 år.

Om Claus Ryskjær:

Skuespilleren Claus Ryskjær er født den 26. juni 1945.

Claus Ryskjær er uddannet på Privatteatrenes elevskole 1964-1966.

Han har gennem mange år medvirket i Tivolirevyen og ikke mindst i Cirkusrevyen og har desuden optrådt i en række teaterroller, primært indenfor lystspilsgenren.

Claus Ryskjær  har også lagt stemme til figurer i en hel del tegnefilm.

I 2008 udtalte Claus Ryskjær i medierne, at han havde mistet lysten til at gå på scenen og som følge deraf ønskede at træde tilbage som skuespiller og lade sig pensionere. Han nyder i dag sit otium i hjemmet i Birkerød.

Her er de kendtes farvel til Ryskjær: Tak for alle grinene

Filmografi:

I den grønne skov (1968)

Stormvarsel (1968)

Sjov i gaden (1969)

Pigen fra Egborg (1969)

Sangen om den røde rubin (1970)

Oktoberdage (1970)

Olsen-bandens store kup (1972)

Nu går den på Dagmar (1972)

Familien Gyldenkål (1975)

Olsen-banden deruda’ (1977)

Danmark er lukket (1980)

Jeppe på bjerget (1981)

Olsen-banden over alle bjerge (1981)

Walter og Carlo – op på fars hat (1985)

Kampen om den røde ko (1987)

Den røde tråd (1989)

Høfeber (1991)

Bølle Bob (1998)

Olsen-bandens sidste stik (1998)

Grev Axel (2001)

Olsen-banden Junior (2001)

Tid til forandring (2004)

Krummerne – Så er det jul igen (2006)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Arne Hansen, dansk skuespiller (død 1992), 75 år.

Lene Brøndum, dansk skuespiller, 66 år.

Ulf Pilgaard: Nervøse Ryskjær var et smukt menneske

Greg LeMond, amerikansk cykelrytter, 52 år.

Paolo Maldini, italiensk fodboldspiller, 45 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu