Dagens Fødselar: Dirch Passer

lørdag d. 18. maj 2013 kl: 10. 47 Af: Uffe Dahl
 
Dirch Passer

Dirch Passer i sit es – foran masser af glade publikum’er. Foto: Wikipedia.

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Dirch Passer, der i dag den 18. maj ville have fyldt 87 år.

Om Dirch Passer:

Skuespilleren og komikeren Dirch Hartvig Passer blev født den 18. maj 1926 på Østerbro i København. Han døde den 3. september 1980, 54 år gammel på Københavns Kommunehospital.

Revystjerne

I årene 1955-1958 og igen i 1962 optrådte han i komikerduoen Kellerdirk Bros sammen med Kjeld Petersen, hvilket var med til at befæste hans position som en af Danmarks mest populære revystjerner. Han medvirkede også i en lang rækkedanske film. Hans første (og eneste) seriøse rolle på teatret var som den tilbagestående Lenny i “Mus og mænd” af John Steinbeck. Desværre var hans image som komiker så grundfæstet, at folk brast i latter så snart han viste sig på scenen, uden tanke for at det drejede sig om en tragisk rolle, hvilket Passer tog sig meget nær.

Dirch privat

Dirch Passer har været gift to gange; fra 1950-1959 med skuespillerinden Sigrid Horne Rasmussen og fra 1970-1976 med reklametegneren Hanne Bjerre Pedersen. Han har desuden boet sammen med flere andre kvinder i længere tid, blandt andet kollegaen Judy Gringer, som han boede sammen med i 5 år. Han fik to børn – et fra hvert ægteskab. Dorte Passer og Josefine Passer.

Dirch, datteren & de glemte filmruller

Stort alkoholforbrug

Han levede i mange år intenst med et stort arbejdspres og et stort alkoholforbrug. I perioder var han ofte gæst på de københavnske værtshuse. Selv sagde han: “Man skulle have været dværg, så var bajerne meget større!” [1]

Dirch Passer var bror til skuespillerinderne Kirsten og Marchen Passer.

Han blev i 1974 Ridder af Dannebrog.

Døde før forestilling

Dirch Passer døde den 3. september 1980 ca. kl. 21.20 på Københavns Kommunehospital af hjertestop efter at været faldet om på scenen umiddelbart inden Tivolirevyens forestilling. Han blev erklæret død efter ca. to timers genoplivningsforsøg.

Dirch ligger begravet på Dragør Kirkegård.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Don Martin, amerikansk tegneserieskaber., 82 år

Søren Haslund-Christensen, dansk generalmajor og tidligere hofmarskal, 80 år

Rick Wakeman, engelsk musiker i Yes, 64 år.

Yannick Noah, fransk tennisspiller, 53 år.

Dirch Passers strandperle solgt med stort afslag

Renata Pytelewska Nielsen, polsk-dansk atletikudøver og –træner, 47 år.

John Higgins, skotsk snookerspiller, 38 år

Del din kommentar

Forsiden lige nu