Dagens Fødselar: Ellen Hillingsø

lørdag d. 9. marts 2013 kl: 9. 55 Af: Uffe Dahl
 

Ellen Hillingsø 610x292

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Ellen Hillingsø, der i dag den 9. marts fylder 46 år.

Om Ellen Hillingsø:

Skuespilleren Ellen Gunilla Hillingsø er født den 9. marts 1967 i København.

Ellen Hillingsø er datter af general Kjeld Hillingsø og Birgitta Hillingsø. Hun blev interesseret i skuespil gennem arbejde i tv og blev uddannet skuespiller på Århus Teaters Skuespillerskole i 1994.

Ellen Hillingsø spillede herefter flere teaterroller, først på Århus Teater, senere på forskellige scener i hovedstaden. Hun har været meget alsidig inden for sit fag, idet hun ud over teater har arbejdet med film, tv, radio, stemme til tegnefilm, lydbøger (blandt andet med Det Nye Testamente), reklamer og oplæsning.

Af teaterroller kan nævnes Lucrezia i Leonardo da Vinci på Østre Gasværk i 2003, Augusta i Marta’s Tema på Aveny-T i 2005.

I en artikel i B.T. i 2002 blev det oplyst, at Margrethe 2. skulle være hendes gudmor, hvilket Hillingsø dog selv siden har afvist.

Ellen Hillingsø: -Jeg må hæve mig over forventningerne

Ellen Hillingsø blev gift med Christoffer Castenskiold, med hvem hun har to børn. Hillingsøs forældre har tætte bånd til kongehuset, og sammen med sin mand er hun blandt de nærmeste venner til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Ellen Hillingsø er aktiv for AIDS-Fondet, forskning inden for brystkræft og har været medvært i et alternativt Melodi Grand Prix i 2001, der blev lavet som støtte for AIDS-Fondet.

 

Filmografi:

Krystalbarnet (1996)

Sekten (1997)

Mifunes sidste sang (1999)

Klinkevals (1999)

Når lysterne tændes (2001)

Jolly Roger (2001)

En kort en lang (2001)

Olsen-banden Junior (2001)

Drengen der ville gøre det umulige (tegnefilm, 2002 – stemme)

Floden (2002 – stemme)

Silkevejen (2004)

Opbrud (2005)

Afrejsen (2005)

Allegro (2005)

Den Rette Ånd (2005)

Sprængfarlig bombe (2006)

Anja og Viktor – brændende kærlighed (2007)

Karlas kabale (2007)

En forelskelse (2008)

Maj & Charlie (2008)

Karla og Katrine (2009)

Over gaden under vandet (2009)

Karla og Jonas (2010)

Eksperimentet (2010)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Bobby Fischer, amerikansk skak stormester, 70 år.

Mona Sahlin, svensk politiker, 56 år.

Youri Djorkaeff, fransk fodboldspiller, 45 år.

Se billederne: Kendte i islandsk ekstase

Jakob Piil, dansk cykelrytter, 40 år.

Roy Makaay, hollandsk fodboldspiller, 38 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu