Dagens Fødselar: Jamie Foxx

torsdag d. 13. december 2012 kl: 8. 15 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger tillykke til den amerikanske skuespiller og pianist Jamie Foxx, der i dag den 13. december fylder 45 år.

Den amerikanske skuespiller og pianist Jamie Foxx, født Eric Marlon Bishop den 13. december 1967 i Terrell, Texas, fylder i dag 45 år.

 

I sin lange karriere, der allerede tæller 24 spillefilm, har Jamie Foxx opnået den ære at blive Oscarbelønnet og Grammy-nomineret pianist.

 

Læs også – Dagens Fødselar: Daniel Agger

Modig stjerne redder mand ud af brændende bil

 

Desuden er han R&B-sanger og har solgt flere platinplader.

 

Han vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for portrætteringen af musikeren Ray Charles i filmen Ray fra 2004.

 

Filmografi:

Coming to America (1988)

Toys (1992)

Straight from the Foxxhole (1993)

The Truth About Cats & Dogs (1996)

The Great White Hype (1996)

Booty Call (1997)

Held Up (1999)

Any Given Sunday (1999)

All Jokes Aside (2000)

Bait (2000)

Ali (2001)

I Might Need Security (2002)

Shade (2003)

Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004)

Breakin’ All the Rules (2004)

Collateral (2004)

Ray (2004)

Stealth (2005)

Jarhead (2005)

Miami Vice (2006)

Dreamgirls (2006)

The Kingdom (2007)

Damage Control (2007)

The Soloist (2008/2009)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Frank Schaufuss, dansk balletmester og kgl. dansk solodanser (død 1997), 92 år.

Hans-Henrik Ørsted, dansk cykelrytter, 58 år.

Oscar-vinder knockoutet af publikum

Jens Jørn Spottag, dansk skuespiller, 55 år.

Maria Hirse, dansk journalist, forfatter og studievært, 41 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu