Dagens Fødselar: Jens Rohde

torsdag d. 18. april 2013 kl: 7. 36 Af: Uffe Dahl
 

Jens Rohde 610x292Kendte.dk siger tillykke til EU-politikeren Jens Rohde, der i dag den 18. april fylder 43 år.

Om Jens Rohde:

Den danske EU-parlamentariker Jens Rohde er født den 18. april 1970 i Holstebro.

Han er medlem af EU-parlamentet for Venstre.

Jens Rohde var tidligere folketingsmedlem for Venstre. Fra 2001 var han politisk ordfører for Venstre. Han stoppede sin politiske karriere for at blive direktør på TV 2 Radio i 2007, hvor han senere samme år blev fyret, da han var kilde til en sag i den igangværende valgkamp.

Jens Rohde var stærk tilhænger af at Saddam Hussein skulle fjernes fra magten og arbejdede for at Danmark skulle tilslutte sig koalitionen af de villige.

Under Muhammedkrisen i februar 2005 anklagede han Dansk Industris medlemmer for at diskriminere Israel, fordi det var og er kutyme hos medlemmerne at fremlægge tro og love-erklæringer til arabiske kunder på at firmaerne ikke samtidig handler med Israel (noget de gør alligevel).

Omkring nytår 2006 anklagede han præster for misbrug af prædikestolen som politisk talerstol, og han meldte han sig ud af folkekirken i protest, fordi biskopperne ikke havde taget afstand.

I 2006 blev Jens Rohde kåret til årets laks af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, fordi han som repræsentant for en lille gruppe Venstre-folk gik imod flertallet i folketingsgruppen og partiets ordfører på området og stemte ja til et lovforslag, der gav lesbiske og enliges ret til kunstig befrugtning af læger.

Jens Rohde forlod Folketinget ved nytåret 2006/2007 for at blive administrerende direktør for TV 2 Radio

Jens Rohde blev 7. juni 2009 valgt til Europa Parlamentet for Venstre. Her bestrider han posten som gruppeformand for Venstres gruppe i Europa Parlamentet. Derudover er han næstformand i Udvalget for Industri, Forskning og Energi, samt suppleant i Udvalget for Ligestilling og Udvalget for Miljø og Sundhed.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Leif Sylvester Petersen, dansk gøgler, maler og skuespiller, 73 år.

James Woods, amerikansk skuespiller, 66 år.

Jesper Juul, dansk centerchef og forfatter, 65 år.

Lise Lotte Lohmann, dansk skuespiller og sanger, 57 år.

Lars Christiansen, dansk håndboldspiller, 41 år.

Suri Cruise, datter af Tom Cruise og Katie Holmes, 7 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu