Dagens fødselar: John Lennon

onsdag d. 9. oktober 2013 kl: 6. 05 Af: Linea Schou
 
John Lennon ville i dag have fyldt 73 år. Foto: Wikipedia.

John Lennon ville i dag have fyldt 73 år. Foto: Wikipedia.

Kendte.dk siger tillykke til musikeren John Lennon, der i dag den 9. oktober ville have fyldt 73 år.

 

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

Om John Lennon:

John Winston Ono Lennon blev født den 9. oktober 1940 i Liverpool, England. Han var en engelsk musiker, sanger og sangskriver, der blev verdensberømt som medlem af “the Beatles”, en af de største bands i historien. Han har skrevet adskillige store sange i fælleskab med et andet Beatles-medlem Paul McCartney, blandt andet sangene “Hey Jude” og “Yesterday”.

John Lennons soloalbums har solgt over 14 millioner eksemplarer i USA alene. John Lennon viste sin rebelske natur i sin musik, tegninger, på film og i interviews. Hans politik- og fredaktivisme blev opfattet som særlig kontroversiel.

Da “the Beatles” gik fra hinanden i 1970, startede John Lennon en succesfuld solokarriere, og vi kender her særligt sange som “Imagine” og “Give Peace a Chance”. I 1969 giftede Lennon sig med fredsaktivisten og kunstneren Yoko Ono. I 1975 forlod han musikbranchen for at opdrage sin søn Sean, dog han vendte tilbage med Yoko One på et nyt album i 1980. Han blev myrdet af en sindsforvirret fan tre uger efter albummet udkom.

Drabsmand bag mord på musikikon søgte om løsladelse: Her er afgørelsen

 

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu