Dagens fødselar: Julie Andrews

tirsdag d. 1. oktober 2013 kl: 6. 05 Af: Linea Schou
 
Julie Andrews fylder i dag 78 år. Foto: Facebook.

Julie Andrews fylder i dag 78 år. Foto: Facebook.

Kendte.dk siger tillykke til Julie Andrews der i dag den 1. oktober fylder 78 år.

 

Om Julie Andrews:

Julie Elizabeth Andrews blev født den 1. oktober 1935 i England. Hun har været gift to gange, og hun har fået i alt fem børn. Hun er en britisk skuespillerinde, sanger, forfatter, teaterdirektør og danser. Hun har modtaget adskillige priser, bl.a. en Oscar, Emmy, Golden Globe og Grammy. Hun blev i år 2000 udnævnt til “Dame” af Dronning Elizabeth den 2., for hendes bidrag til opførelseskunsten.

Lady Gaga: -jeg gerne vil ære dig Filmlegende deler livslangt kærlighedsråd

Julie Andrews startede med at optræde fra barnsben, og i 1954 gjorde hun sin Broadway debut. Hurtigt spillede hun med i kendte musicals.For hendes debutfilm “Mary Poppins” fra 1964 vandt hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle. Hun blev efterhånden til periodens mest succesfulde filmstjerne. Vi kender hende også fra “the Sound of Music”.

Hun måtte undergå en halsoperation i 1997, og hendes imponerende stemme er aldrig blevet helt den samme. I de senere år fik hendes film ikke lige så stor ros, og karrieren gik lidt ned ad bakke. Dog kom hun tilbage i 2000’erne med film som “The Princess Diaries” og “Shrek”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu