Dagens Fødselar: Karl Lagerfeld

tirsdag d. 10. september 2013 kl: 14. 34 Af: Uffe Dahl
 
Den 80-årige fødselar, modeskaberen Karl Lagerfeld.

Den 80-årige fødselar, modeskaberen Karl Lagerfeld.

Kendte.dk siger tillykke til modeskaberen Karl Lagerfeld, der i dag den 10. september fylder 80 år.

 

Om Karl Lagerfeld:

Den tyske modeskaber Karl Lagerfeld er født den 10. september 1933. Karl Lagerfeld arbejdede oprindeligt som tegner for forskellige parisiske modehuse, men avancerede siden til at designe tøj hos kendte modehuse.

Fra 1965 stod han desuden for Fendis pelsdesign og blev samme år tillige ansvarlig for huset Chloés design, som han stod for helt frem til 1983.

I 1983 blev Karl Lagerfeld selvstændig designer, samtidig med at han blev ansat som chefdesigner for Chanel. Her videreførte han husets traditionelle stramme stil, men vendte sig samtidig mod det yngre publikum ved at blande forskellige materialer i en mere sexet og opmærksomhedskrævende cocktail, som fik stor mediebevågenhed.

Karl Lagerfeld er i det hele taget kendt for sin excentriske fremtræden og provokerende udtalelser, som han udnytter i sin markedsføring. Han har delt sit talent mellem haute couture og prêt-à-porter og i udpræget grad opbygget sit image via fremstillingen af accessoires og parfumer.

Karl Lagerfeld har desuden designet en del kostumer til teater, opera og kendte popstjerner som Madonna og Kylie Minogue. Han er endvidere anerkendt som en habil modefotograf.

Del din kommentar

Forsiden lige nu