Dagens Fødselar: Lotte Mejlhede

fredag d. 9. august 2013 kl: 7. 38 Af: Uffe Dahl
 
Lotte Mejlhede smutter til Belgien til nytår. Foto: Foto af Miklos Szabo, TV 2  / POLFOTO

Lotte Mejlhede smutter til Belgien til nytår. Foto: Miklos Szabo, TV 2 / POLFOTO

Kendte.dk siger tillykke til journalist og studievært, Lotte Mejlhede, der i dag den 9. august fylder 47 år.

 

Om Lotte Mejlhede:

Journalisten og studieværten på TV 2 News, Lotte Mejlhede, er født den 9. august 1966 i Nørre Snede.

TV 2 sender Lotte Mejlhede til Bruxelles

Lotte Mejlhede blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og blev som nyuddannet ansat på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor hun beskæftigede sig med politik og livsstilsstof. Samme år skiftede hun dog til Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion.

I 1996 blev Lotte Mejlhede studievært på TV 2 Nyhederne, og var i en periode også vært i magasinprogrammet Dags Dato. Hun blev i 2003 udnævnt til souschef for TV 2 Nyhederne.

Det var således Lotte Mejlhede, der var ansvarlig for at TV 2 Nyhederne i 2005 bragte et omstridt og angiveligt manipuleret indslag om en påstået gangsterbande, den såkaldte Triple A-sag. Sagen endte med et dementi, et forlig med de implicerede, kritik fra Radio- og tv-nævnet samt at Mejlhede fratrådte sin chefpost.

I juli 2006 begyndte hun i sit nuværende job som studievært på TV 2 News, hvor Mejlhede er kanalens primære vært på større politiske begivenheder, ligesom hun er fast vært på kanalens to politiske magasiner, Tirsdagsanalysen og 1240K.

I juni 2013 blev det offentliggjort, at Lotte Mejlhede pr. 1. januar 2014 skal være TV 2 Nyhedernes korrespondent med base i Bruxelles.

Privat bor Lotte Mejlhede i Vangede med sin mand, fotograf Bjarke Ørsted og parrets datter Laura-Louise (født 2005).

Del din kommentar

Forsiden lige nu