Dagens Fødselar: Mel Gibson

torsdag d. 3. januar 2013 kl: 8. 00 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger i dag tillykke til skuespilleren Mel Gibson, der i dag den 3. januar fylder 56 år.

Spanish premiere for EDGE OF DARKNESS- Madrid

Om Mel Gibson:

Den amerikanske skuespiller og instruktør Mel Colm-Cille Gerard Gibson, er født den 3. januar 1956.

 

Han etablerede sig som stjerne med Mad Max- og Dødbringende våben-filmene. Han har senere instrueret i alt 4 film.

 

Hans første var The Man Without A Face. Han instruerede og spillede selv hovedrollen i filmen Braveheart, der vandt fem statuetter ved Oscar-uddelingen i 1996.

 

Mel Gibson har desuden instrueret filmene The Passion of the Christ (2004) og Apocalypto (2006), som handler om mayaerne.

 

Afsløring: Mariah Carey lider af psykisk sygdom

Filmografi:

Get The Gringo (2012)

The Beaver (2011)

Edge of Darkness (2010)

Apocalypto (2006)

The Passion of the Christ (2004)

The Singing Detective (2003)

Signs (2002)

We Were Soldiers (2002)

Chicken Run (2000)

The Million Dollar Hotel (2000)

The Patriot (2000)

What Women Want (2000)

Payback (1999)

Dødbringende våben 4 (1998)

Farlige teorier (1997)

Fairy Tale: A True Story (1996)

Løsepenge (1996)

Braveheart (1995)

Casper (1995)

Pocahontas (1995)

Maverick (1994)

Manden uden ansigt (1993)

David and Goliath (1992)

Dødbringende våben 3 (1992)

Forever Young (1992)

Air America – luftens helte (1990)

Du skyder, jeg smiler (1990)

Hamlet (1990)

Dødbringende våben 2 (1989)

Tequila Sunrise (1988)

Dødbringende våben (1987)

Mad Max i Tordenkuplen (1985)

The Bounty (1984)

Mrs. Soffel (1984)

Stormfloden (1984)

Lev farligt (1982)

Mad Max 2 (1982)

Ærens vej til Gallipoli (1981)

Junglekrigens hårde hales (1980)

Mad Max (1979)

Tim (1979)

Summer City (1977)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Victor Borge, dansk pianist og entertainer (død 2000), 103 år.

Steen Ankerdal, dansk sportsjournalist, 64 år.

Mister "Mad Max" alias Mel Gibson har fødselsdag

Jens Albinus, dansk skuespiller, 47 år.

Michael Schumacher, tysk racerkører, 43 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu