Dagens Fødselar: Mike Tramp

mandag d. 14. januar 2013 kl: 7. 27 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger tillykke til musikeren Mike Tramp, der i dag den 14. januar, fylder 53 år.

Mike Tramp. Foto. Facebook.

Mike Tramp. Foto. Facebook.

 

Om Mike Tramp:

Sangeren og komponisten Mike Tramp er døbt Michael Trempenau.

 

Michael Trempenau blev født i Danmark, og voksede op på Vesterbro.

 

Sin musikalske karriere startede, da han sang i en ungdomsgruppe i København, som hed Vesterbro Ungdomsgård. De udgav deres første album “Vi lever på Vesterbro” i 1974.

 

Senere var han forsanger i popbandet Mabel, der indspillede 4 albums og var populære i Danmark og Spanien, hvor Mike fik en “teen idol” status.

Dansk rockstjernes bror pludselig død

 

I 1978 vandt Mabel det danske Melodi Grand Prix med sangen Boom Boom og repræsenterede Danmark i Europæisk Melodi Grand Prix samme år hvor de opnåede en 16-plads ud af 20 deltagende lande.

 

Mabel flyttede til New York City i slutningen af 1970’erne, men blev kort efter opløst. Efter det mødte Tramp Vito Bratta og startede White Lion.

 

Efter White Lion i 1992 blev opløst startede Mike rockbandet Freak of Nature, som udgav tre albums. I 2005 organiserede Mike en gruppe med musikere og kaldte dem Tramp’s White Lion, som kun spillede White Lion-sange.

 

TWL tournerede i 2005 og udgav en dobbelt live-CD med titlen Tramp’s White Lion: Rockin’ In The USA. I 2006 turnerede Tramp’s White Lion i Europa i november og december med det britiske band Crimes of Passion, men turneen blev aflyst efter Belgiens-koncert på grund af sygdom.

 

White Lion turnerede i USA og på to europæriske festivaler i Europa i sommeren 2007. De indspillede et helt nyt studiealbum med titlen “Return of the Pride” og det blev udgivet den 14 marts 2008.

 

Senest deltog Mike i AllStars på TV 2, hvor han som leder af et af korene konkurrerede om hovedpræmien på 250.000 kr til et velgørende formål. Koret Tramp AllStars, samlede han i Stenløse, fordi Mabel boede i Stenløse i slutningen af 70’erne, men Mike Tramp kommer dog oprindeligt fra Vesterbro.

 

I AllStars nåede Tramp AllStars helt til finalen, men måtte se sig slået af Bamse.

 

Mike Tramp er gift med den indonesiske skuespillerinde Ayu Azhari og han har tre børn: Dylan, Isabelle og Lennon. Dylan er fra et af Tramp’s tidligere forhold.

 

Diskografi

Med White Lion:

Fight to Survive (1984)

Pride (1987)

Big Game (1989)

Mane Attraction (1991)

The Best of White Lion (1992)

Remembering White Lion (New versions) (1999)

Anthology 83-89 (Demos) (2004)

Rocking The USA (live double album) (2005)

Return of the Pride (2008)

 

Med Freak of Nature:

Freak of Nature (1993)

Gathering of Freaks (1994)

Outcasts (1998)

 

Solo:

Capricorn (1998)

Recovering the Wasted Years (2002)

More to Life than This (2003)

Rock ‘n’ Roll Alive (live double album) (2003)

Songs I Left Behind (2004)

 

Med Mike Tramp & The Rock ‘N’ Roll Circuz:

Mike Tramp & The Rock ‘N’ Roll Circuz (2009)

Stand Your Ground (2011)

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Faye Dunaway, amerikansk skuespillerinde, 72 år.

Ann-Mari Max Hansen, dansk skuespillerinde 64 år.

Michael Pram Rasmussen, dansk jurist og bestyrelsesformand, 58 år.

Lars Høgh, dansk fodboldmålmand og –træner, 54 år.

Per Fly, dansk filminstruktør, 53 år.

Tina Lund, dansk springrytter, 32 år.

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu