Dagens Fødselar: Nicolas Bro

lørdag d. 16. marts 2013 kl: 9. 14 Af: Uffe Dahl
 

Nicolas Bro 610x292

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Nicolas Bro, der i dag den 16. marts fylder 41 år.

Om Nicolas Bro:

Skuespilleren og dramatikeren Nicolas Bro er født den 16. marts 1972 i København.

Nicolas Bro er søn af skuespillerne Helle Hertz og Christoffer Bro. Han er gift med teaterrekvisitør Theresa Stougaard Bro og bror til skuespillerne Anders Peter Bro og Laura Bro.

Nicolas Bro er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998, sammen med bl. andre Stine Stengade og Nikolaj Lie Kaas. Han fik sin første større rolle som den retarderede og sexgale Otto i tv-serien Rejseholdet. Hans talent for at spille sære karakterer afspejler sig også i hans filmkarriere, hvor han har haft mange markante biroller i danske film som De grønne slagtere, Rembrandt og Adams æbler.

Nicolas Bro’s første hovedrolle i en spillefilm var rollen som Anker i Jannik Johansens psykologiske thriller Mørke (2005). I 2006 modtog han en Bodil for bedste mandlige birolle for sin præstation i filmen Voksne mennesker. I 2005-06 kunne han opleves på tv i en serie af reklamefilm for Storebæltsbroen sammen med Mads Mikkelsen. Nicolas Bro modtog i 2007 en Bodil i kategorien bedste mandlige hovedrolle for filmen Offscreen.

Disse kendte familiemedlemmer har arbejdet sammen

Nicolas Bro var i en periode ansat på Det Kongelige Teater og har haft flere teaterroller på bl.a. Aveny-T, Kaleidoskop, Grønnegårdsteatret og Mungo Park. Som dramatiker har Nicolas Bro bl.a. skrevet stykkerne Natsværmerne og Guddommeliggørelsen af den laveste fællesnævner til Mammutteatret og Himmelstormerne til Østre Gasværk Teater. Han spillede Hamlet i den første forestilling i det nye skuespillerhus (2008) og fik fremragende anmeldelser samt Årets Reumert for sin præstation. Samme år var Nicolas Bro vært i “Zulu Awards” på TV 2 Zulu.

Nicolas Bros skuespil findes bevaret i Dramatisk Bibliotek på Det Kongelige Bibliotek.

Filmografi:

En kærlighedshistorie (2001) – John

Monas Verden (2001) – filmklipper

Små Ulykker (2002) – portør

De grønne slagtere (2003) – Hus Hans

Regel nr. 1 (2003) – Palle

Rembrandt (2003) – Jimmy

Reconstruction (2003) – Leo Sand

Baby (2003) – spritter

Den gode strømer (2004) – Mulle

Kongekabale (2004) – journalisten Henrik Moll

Af banen! (2005) – Asger

Mørke (2005) – Anker

Adams æbler (2005) – alkoholikeren Gunnar

Voksne mennesker (2005) – Morfar

Offscreen (2006) i rollen som sig selv

Der var engang en dreng (2006) – Alf

Udenfor kærligheden (2007) – Weinberger

Den Sorte Madonna (2007) – Brian

Hvid nat (2007) – Bertel – Ulrichs bror

Forbrydelsen II (2009) – som justitsminister Thomas Buch

Over gaden under vandet (2009) – Ask

Broderskab (2010) – Tykke

Usynlige Venner (2010) – endnu uvidst rolle

Jensen & Jensen (2011) – lægger stemme til Bjarne

War Horse (2012) – Friederich, tysk menig hestepasser

Spies og Glistrup (2012) – Mogens Glistrup, dansk sagfører og politiker

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Jørgen Nash, dansk billedkunstner (død 2004), 93 år.

Jerry Lewis, amerikansk komiker, 87 år.

Karl Otto Meyer, dansk-tysk forhenværende chefredaktør, 85 år.

Johnna Maibom, dansk skuespiller og revydirektør, 67 år.

Nicolas Bro: -Gud er ikke en gammel mand med skæg

Jens Stoltenberg, norsk statsminister, 54 år.

Inger Støjberg, dansk folketingspolitiker, 40 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu