Dagens fødselar: Paprika Steen

søndag d. 3. november 2013 kl: 6. 05 Af: Linea Schou
 
Paprika Steen fylder i dag 49 år. Foto: Facebook.

Paprika Steen fylder i dag 49 år. Foto: Facebook.

Kendte.dk siger tillykke til skuespiller Paprika Steen, der i dag den 3. november fylder 49 år.

Skuespillerinde og filminstruktør Paprika Steen (født Kirstine Steen) blev født den 3. november 1964 på Frederiksberg. Paprika Steen startede sin karriere med forskellige små roller, men fik sine første store roller i film som “Okay” og “Elsker dig for evigt”.

Flere kendte danskere har skiftet navn

Hun fik en Bodil for bedste kvindelige birolle i “Den eneste ene” og for bedste hovedrolle i “Okay”. I 2008 fik hun desuden en Zulu Award for bedste kvindelige hovedrolle i “Vikaren”. I 2010 var hun vært på Zulu Awards, og fik desuden en Award som årets danske skuespillerinde for filmen “Applaus”.

Hun har været del af komikgruppen “Lex og Klatten”. I 2004 fik hun sin instruktørdebut med filmen “Lad de små børn…” og i 2007 “Til døden os skiller”. Hun er søster til skuespiller Nikolaj Steen, og er samlevende med filmproducer og manuskriptforfatter Mikael Rieks.

Udvalgt filmografi

  • “Idioterne” (1998)
  • “Festen” (1998)
  • “Mifunes sidste sang” (1999)
  • “Den eneste ene” (1999)
  • “Okay” (2002)
  • “Elsker dig for evigt” (2002)
  • “Adams æbler” (2005)
  • “Vikaren” (2007)
  • “Applaus” (2009)
  • “Superclasico” (2010)

 

 

Disse kendte familiemedlemmer har arbejdet sammen

 

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu