Dagens Fødselar: Per Pallesen

tirsdag d. 30. april 2013 kl: 8. 41 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger tillykke til skuespilleren Per Pallesen,  er i dag den 30. april fylder 71 år.

Disse kendte måtte sælge hus i 2012 med kæmpe rabatter
Per Pallesen

Skuespilleren Per Pallesen er Dagens Fødselar her på kendte.dk – han fylder i dag 71 år.

 

Om Per Pallesen:

Skuespilleren Per Pallesen er født den 30. april 1942 i Aars.

Per Pallesen har haft en lang række roller indenfor det komiske fag i såvel teaterforestillinger, shows, film, radio som tv. Han huskes nok især for Hjørringrevyen, Dansk Naturgas og Pallesen-Pilmark show.

Per Pallesen er oprindeligt uddannet sparekasseassistent, men skiftede og blev sidenhen uddannet på skuespillerskolen ved Aalborg Teater.

Eddie Skoller hentede i 1978 Per Pallesen Hjørringrevyen, og i 1979 blev Pallesen leder.

Gennem 20 år var han instruktør og direktør for denne revy. Humoren fra Hjørringrevyen blev taget med over til tv-satireprogrammet Dansk Naturgas som udsentes i 1980’erne. Her var Pallesen også instruktør og skuespiller. Fra dette tv-program huskes han for figuren Mathiesen og hans “forhold” til fru Christoff, spillet af Tommy Kenter.

Mange husker det musikalske flygelshow Pallesen Pilmark Show med makkeren Søren Pilmark fra 1984 og hans tjener Boldt fra serien Matador. Men samtidigt også som den stærke og elskelige Ib Abelsøn i tv-serien Gøngehøvdingen.

Lejlighed i Rom

Pallesen har i flere år haft lejlighed i Rom og har godt kendskab til dets restauranter. Erfaringerne har han udgivet turistguiden Spis i Roms sidegader udgivet i 2010 på forlaget Thaning & Appel.

Hans interesse for vin resulterede i bogen Glæden ved vin udgivet på samme forlag året før i 2009. Han holder årligt omkring 25 foredrag om vin.

Filmografi:

Nyhavns glade gutter – 1967

Det kære legetøj – 1968

Farlig sommer – 1969

Den røde rubin – 1969

Olsen-banden går amok – 1973

Piger i trøjen – 1975

Gangsterens lærling – 1976

Skytten – 1977

Piger til søs – 1977

Mig og Charly – 1978

Trællenes oprør – 1979

Olsen-banden overgiver sig aldrig – 1979

Verden er fuld af børn – 1980

Trællenes børn – 1980

Med lille Klas i kufferten – 1983

Den kroniske uskyld – 1985

Fuglekrigen i Kanøfleskoven – 1990

Camping (1990)

Gøngehøvdingen – 1992 som Ib Abelsøn

Charlot og Charlotte (1996)

Who’s the Greatest (2003)

Nissernes Ø (2003)

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Carl 16. Gustaf, svensk konge, 67 år.

Sven Nordqvist, svensk børnebogsforfatter og –illustrator, 67 år.

Birthe Neumann, dansk skuespiller, 66 år.

Lars von Trier, dansk filminstruktør, 57 år.

Michael Blaudzun, dansk cykelrytter, 40 år.

Signe Lindkvist, dansk tv-vært, 39 år.

Joachim Boldsen, dansk håndboldspiller, 35 år.

Kirsten Dunst, amerikansk skuespiller, 31 år

Del din kommentar

Forsiden lige nu