Dagens Fødselar: Poul Thomsen

lørdag d. 29. juni 2013 kl: 9. 03 Af: Uffe Dahl
 

Poul ThomsenKendte.dk siger tillykke til tv-værten og program-tilrettelæggeren Poul Thomsen, der i dag den 29. juni fylder 75 år.

Om Poul Thomsen

Tv-vært og programtilrettelægger Poul Thomsen er født den 29. juni 1938. Poul Thomsen  er især kendt for sine programmer om dyr. Han modtog Modersmål-Prisen i 1980.

Poul Thomsen er selvlært journalist. At dyrene skulle blive hans kendetegn, skete helt tilfældigt, da han optrådte i et tv-program om fisketure og siden blev indbudt til at lave en serie børneprogrammer om dyr, Dig og dyrene (1976-79).

Dus med dyrene

Hans rolle som hele Danmarks dyreven blev slået fast med spørgeprogrammet Dus med Dyrene (1980-85), hvor han hver uge – med sin karakteristiske stemme – svarede på seernes indsendte spørgsmål ledsaget af programmets kendingsmelodi, 2. sats af Vivaldis guitarkoncert i D-dur. Med i studiet var hans hund af racen gammel dansk hønsehund, Balder (død 1984).

Senere optrådte han som vært i spørgeprogrammet En naturlig forklaring (1989-99), hvor seerne kunne stille spørgsmål om dyr og natur til et fast panel af eksperter. I samme periode var han vært i hundequizzen Hund og hund imellem (1988-98), hvor også komikerparret Monrad og Rislund optrådte som utraditionelle kommentatorer af de deltagende hundes indsats på agilitybanen.

Portrætter

Ud over dyreprogrammerne har Poul Thomsen desuden lavet et antal portrætprogrammer, samt serien Mit Danmark (1990-91) om historier fra rundt omkring i landet. Poul Thomsen har en cameo-rolle som dyrepasser i filmen Sprængfarlig bombe.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Le Klint, dansk forfatter, 93 år.

Giorgio Napolitano, italiensk præsident, 88 år.

Gitte Hænning, dansk sangerinde, 67 år.

Don Rosa, amerikansk tegneserietegner, 62 år.

Anne-Sophie Mutter, tysk violinist, 50 år.

Nicole Scherzinger, amerikansk sanger og danser i Pussycat Dolls, 35 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu