Dagens Fødselar: Sepp Piontek

tirsdag d. 5. marts 2013 kl: 6. 45 Af: Uffe Dahl
 
Arkivfoto.

Den tidligere danske fodboldlandsholdstræner Sepp Piontek fylder i dag 73 år.

Kendte.dk siger tillykke til den tidligere fodboldlandsholdstræner Sepp Piontek, der i dag den 5. marts fylder 73 år.

 

Tillykke: Sepp Piontek fylder 75 år i dag

Om Sepp Piontek:

Josef Emanuel Hubertus Piontek eller bare Sepp Piontek er født den 5. marts 1940 i Breslau. Han er tidligere fodboldspiller og fodboldtræner.

Sepp Piontek spillede i perioden 1963 til 1972 203 Bundesliga-kampe for SV Werder Bremen og seks kampe på det vesttyske landshold. Siden blev han træner for først SV Werder Bremen og senere for Fortuna Düsseldorf og FC St. Pauli.

I 1979 blev han træner for det danske landshold efter at have været landstræner på Haiti. Han besad stillingen igennem 115 landskampe indtil 1990. Denne periode er blevet kendt som et vendepunkt i dansk fodbold og Sepp Piontek er tilskrevet en stor del af æren for den genrejsning af dansk fodbold, der kulminerede med sejren ved EM i 1992. I 1983 blev han kåret til Årets Træner i Danmark.

Senere blev Sepp Piontek landstræner for Tyrkiet hvorefter han i perioden 1. juli 1995 til 30. maj 1996 først var træner for AaB og senere i en periode har trænet Silkeborg IF.

Sepp Piontek har endvidere været landstræner for det grønlandske fodboldlandshold og holder i dag foredrag om lederskab med baggrund i sine erfaringer fra fodboldverdenen.

Sepp Piontek har som en ud af kun tre trænere formået at kvalificere det danske landshold til en VM-slutrunde. I 2010 medvirkede han i samtalebogen ‘VM-Bosserne’, der (blandt andet) handler om VM-deltagelse, sammen med de to andre, der har opnået kvalifikation: Morten Olsen og Bo Johansson.

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

Jørgen de Mylius, dansk journalist og TV-vært, 67 år.

Elaine Paige, engelsk sanger og skuespiller, 61 år.

Andy Gibb, australsk sanger i The Bee Gees (død 1988), 55 år.

John Frusciante, Guitarist (Red Hot Chili Peppers), 43 år.

Bo Madsen, dansk guitarist i Mew, 37 år.

Lars Krogh Jeppesen, dansk håndboldspiller, 34 år.

Jooks, dansk rapper, 33 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu