Dagens fødselar: Søren Ryge 68 år

onsdag d. 31. juli 2013 kl: 9. 55 Af: Kendte.dk NY
 
Dagens fødselar: Søren Ryge Petersen. - Foto: wikipedia

Dagens fødselar: Søren Ryge Petersen. – Foto: wikipedia

I dag siger vi tillykke til Søren Ryge Petersen. Han er født den 31. juli 1945, og er en dansk tv-vært, journalist, forfatter og filosof.

Søren Ryge Petersen,  opvokset i Agtrup i Sydslesvig. Er uddannet cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet. Er selvlært haveekspert. Redaktør af Det Danske Haveselskabs blad “Haven” i årene 1978-1990.

Han lavede sine første tv-programmer i 1977, og har endvidere siden 1988 haft udsendelsen “Søren Ryge” på DR1, der er en direkte udsendelse sendt fra hans egen have på Djursland med kun ét kamera, hvilket siden har været betegnet som dogme-tv. Udsendelsens navn var tidligere DR Derude Direkte. Udsendelse nr. 100 den 6. august 2008 bragte klip fra flere tidligere udsendelser.

Under navnet DR Derude har Søren Ryge Petersen desuden lavet andre programmer for DR. Ligeledes har han produceret en række udsendelser om natur og mennesker. Søren Ryge Petersen er fast haveskribent i dagbladet Politikens Lørdagsliv. Naturmennesket Søren Ryge Petersen har desuden som jæger medvirket i Skov- og Naturstyrelsens informationsfilm “Jagt med haglgevær” fra 2009, der henvendte sig til ny-jægere, og udstedt til landets ca 170.000 jagttegnsløsere.

Men ved du hvor mange bøger den danske kult haveekspert har udgivet?

Bibliografi

  • Dansk eller tysk, 1975
  • Malthes vinter, 1993
  • Malthes forår, 1994
  • Landet og året, 1995
  • Historier fra Danmark, 1998
  • Spørg Søren, 2001 – Fra forfatterens havebrevkasse i “Politiken”
  • Fortællinger fra et tv-liv, 2001
  • I haven, 2002
  • Året har 12 måneder, 2006
  • Bette Anna og andre historier, 2006
  • Den røde smed og andre historier, 2008

Priser og hædersbevisniger

  • 2013 Modersmål-Prisen

Kendte.dk siger mange gange tillykke til Søren Ryge Petersen.

Kilde: wikipedia

Del din kommentar

Forsiden lige nu