Dagens fødselar: Søs Fenger

søndag d. 2. december 2012 kl: 8. 00 Af: Uffe Dahl
 

Kendte.dk siger tillykke til sangerinden Søs Fenger, der i dag den 2. december fylder 51 år.

 

 

Om Søs Fenger:

 

Sangerinden, guitaristen og sangskriveren Søs Fenger er født den 2. december 1961 i Kongens Lyngby og er døbt Søs Charlotte Fenger.

 

Siden midten af 1980’erne har Søs Fenger været blandt de mest succesfulde danske navne i musikkens verden

 

I 1980 debutterede Søs Fenger med Sweet Intentions, der var anført af Nanna.

 

Som korsanger på ”Marie”, medvirkede hun i 1982 i Dansk Melodi Grand Prix men først i 1983 fik hun sit gennembrud med News. Bandet hittede med sange som ”Jeg elsker dig” og ”Du er”.

 

Læs også: Jarl Friis-Mikkelsen fylder 61 år

 

I 1985 blev Fenger tillige medlem af sin bror, Lars Fengers, band, Love Construction.

 

I 1989 gik hun solo med Vinterdage, der solgte over 150.000 eksemplarer.

 

Siden har Søs Fenger udgivet en lang række albums enten solo eller med andre og har sågar også lavet musik til film. Blandt andet Regnar Grastens filmatisering af Dennis Jürgensens ”Sidste Time samt i 2011, hvor hun stod bag titelsangen til TV 2 Julekalenderen, Ludvig & Julemanden.

 

Læs også: Julie Zangenberg fylder 24 år

 

Andre facts om Søs Fenger:

 

Ved siden af sin egen karriere har Søs Fenger medvirket på en lang række andre kunstneres udgivelser, bl.a. Tamra Rosanes, Mek Pek, Gnags, Henning Stærk, Anne Linnet, Stig Kreutzfeldt og Nikolaj Steen.

 

Privat er Søs Fenger fraskilt.

 

Hun blev i 1986 gift med Thomas Helmig under stor mediebevågenhed, men parret gik fra hinanden allerede i 1989.

 

Senere var hun samboende med den svenske guitarist Henrik Janson. Parret fik en søn.

 

Diskografi:

 

1989: Vinterdage

1993: On Holiday

1994: Et kys herfra

1996: Camouflage

1997: Gamle flammer (Greatest Hits)

2000: Søs

2002: Beverly Way

2004: Nøglen til Paradis

2009: Stjernenat

2011: Nogle gange er man så heldig, at man ikke når at tænke sig om…

 

Andre kendte med fødselsdag i dag:

 

Lally Hoffmann, dansk korrespondent på TV 2, 67 år

Jan Ullrich, tysk cykelrytter, 39 år

David Owe, dansk skuespiller, 35 år

Britney Spears, amerikansk sangerinde, 31 år

Anna David, dansk sangerinde, 28 år

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu