Dagens fødselar: Stella McCartney

fredag d. 13. september 2013 kl: 6. 00 Af: Uffe Dahl
 
Stella McCartney - her med faderen Poul McCartney - fylder i dag 41. år. Foto: Facebook.

Stella McCartney – her med faderen Poul McCartney – fylder i dag 41. år. Foto: Facebook.

Kendte.dk siger tillykke til modedesigneren Stella McCartney, der i dag den 13. september fylder 41 år.

Om Stella McCartney:

Den engelske modedesigner, Stella Nina McCartney, blev født den 13. september 1971. Hun er datter af det tidligere Beatles-medlem Sir Paul McCartney og den amerikanske fotograf Linda McCartney.

Vovet Wozzy smider kjolen

Stella McCartney er gift med britiske Alasdhair Willis, og de har sammen fire børn. Stella har interesseret sig for mode siden hun var ung, og har arbejdet for flere store modehuse, bl.a. Christian Lacroix og Chloe.

I 2001 startede Stella sit eget modehus under eget navn, og viste sin første kollektion i Paris. Hendes kollektioner bliver nu distribueret til over 50 lande.

Dagens fødselar: Stella McCartney

Blandt andet har Stella McCartney i år 2000 designet Madonnas brudekjole til hendes bryllup med Guy Ritchie. Hun er særligt kendt for sin støtte af dyrerettighedsorganisationen PETA, og hun bruger altså intet pels, eller andre stoffer lavet af dyr, i sine kollektioner.

Stella McCartney har vundet adskillige priser for sine designs og sin sociale bevidsthed, og blev i 2013 tildelt den britiske orden “Officer of the Order of the British Empire” for sin dedikation til mode.

Del din kommentar

Forsiden lige nu