Dagens fødselar: Birthe Kjær

torsdag d. 1. september 2016 kl: 6. 00 Af: Elo Christoffersen

Birthe Kjær kan i dag fejre sin fødselsdag.

Dansktop-sangerinde Birthe Kjær fylder i dag 68 år.

Det var Johnny Reimar, der i 1968 opdagede sangerinden og han gav hende en pladekontrakt. Første single var “Arrivederci Franz”, der gav hende et øjeblikkeligt gennembrud, idet sangen gik direkte ind på førstepladsen på Dansktoppen. Sangen blev den første i en række succeser på Dansktoppen, bl.a. “Sommer og sol”, “Tennessee Waltz”, “Pas på den knaldrøde gummibåd”.

Debut som skuespillerinde i revy

I 1972 fik hun sin debut som revyskuespiller i Sans Souci, Kolding ( “Jeg går aldrig til bal uden trusser”) og i perioden 1973-76 var Birthe Kjær fast medvirkende i “Revykøbing”, som Volmer Sørensens revy i Nykøbing Falster blev kaldt i de år. Hun har med mellemrum siden optrådt i forskellige revyer, blandt andet i Cirkusrevyen i 1990. Hun har også spillet teater, først og fremmest i musikforestillinger.

Dronningen af dansktop fylder 70

Kjær har også lavet tv. I 1991 var hun vært i en række shows på DR1 med titlen Med kjærlig hilsen, optaget på Bellevue Teatret. I 1995–96 var hun desuden vært for tv-quizzen Vildt forelsket på TV3.

Vandt Grand Prix

Birthe Kjær har også flere gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix. Den bedste placering fik hun i 1989 med “Vi maler byen rød”, da hun vandt og i Det Internationale Melodi Grand Prix blev hun nummer tre.

Birthe Kjær er ugift.

Birthe Kjærs triumf: Sejrede på ny og ukendt scene

Kilde: Wikipedia.

Del din kommentar

Forsiden lige nu