Dagens fødselar: Lis Sørensen

lørdag d. 28. maj 2016 kl: 7. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
Lis-Soerensen wikipedia
Lis Sørensen fylder 61 år den 28. maj. Foto: Wikipedia
 

I dag kan Lis Sørensen fejre sin 61 års fødselsdag.

Den 28. maj kan Lis Sørensen fejre sin 61 års fødselsdag. Den danske sangerinde er en af de mest anvendte i dansk rockmusik. Hendes lyse, rene, og usentimentale stemme har gjort hende til en fin fortolker af rockballader og lyriske melodier. Hun har sunget sammen med utallige danske sangere og sangerinder og bands, deltaget i musicals og har desuden udgivet flere albums under eget navn.

Lis Sørensens karriere begyndte, da hun i femte klasse i Brabrand fik Holger Laumann som musiklærer. Han inspirerede hende til at gå med i pigegruppen “De Fem”, der udgav to singler med børnesange arrangeret af Laumann. Hun fik senere muligheden for at synge solo på albummet It’s so easy fra 1970 med Tears, som var Laumanns orkester på det tidspunkt.

I 1970’erne uddannede Lis Sørensen sig til musikpædagog på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. I 1974 blev hun og Anne Linnet frontfigurer i Shit & Chanel, et pop-rock orkester bestående udelukkende af piger, der fik stor succes og udgav fire albums. Sørensen var med frem til 1979. Sideløbende hermed var hun medlem af Henrik Strube Band, lige som hun sang kor for flere af tidens store navne som Gasolin, Gnags og Lone Kellermann.

Rockstjerne melder sig klar til Toppen af poppen

I 1979 medvirkede hun på Sebastians Tiderne skifter, og det blev begyndelsen til et meget langt og frugtbart samarbejde. Sebastian har i tidens løb skrevet flere sange direkte til Lis Sørensen, heriblandt balladen Stille før storm, der fortsat er på hendes koncertrepertoire.

Solokarrieren

I 1983 var Lis Sørensen klar til at udgive sit første soloalbum, som fik titlen “Himmelen ned på jorden”. Med albummet “hjerternes sang” nåede hun sit kommercielle højdepunkt – albummet solgte 350.000 eksemplarer i Skandinavien. Titelsangen er i øvrigt skrevet af  Sebastian.

Albummet Under Stjernerne Et Sted, der så dagens lys i 1993, blev produceret af hiphop-producerne Soulshock og Karlin, der arbejdede med samples. Albummet indeholdte blandt andet radiohittet “Brændt”, en dansk oversættelse af en engelsk sang, der senere skulle blive et stort internationalt hit af australske Natalie Imbruglia.

Endnu et topnavn afsløret til Toppen af poppen

Opsamlingsalbummet Ind Til Dig Igen – Sørensens Bedste lanceredes i 1996, og indeholdt udover de moderne klassikere Tæt På Ækvator og Mine Øjne De Skal Se også Stille Før Storm, forfattet af Sebastian. To år senere udgav Sørensen albummet Kærtegn, hvor hun selv havde forfattet alle tekster.

(Kilde: Wikipedia)

Del din kommentar

Forsiden lige nu