Skip to main content

DR-vært fylder rundt

Som tv-vært blev Gregers Dirckinck-Holmfeld i 1980'erne folkeeje, og det passede ham fint at blive stoppet af seerne på gaden. 4. august fylder han 90 år

Fra musikstudier på universitetet over forskellige avisers kulturredaktioner til værtsjob på nogle af DR's største underholdningsshows.

Gregers Dirckinck-Holmfeld har et langt og farverigt arbejdsliv bag sig, og selv om han for længst har passeret pensionsalderen, har han ikke givet slip på noget af det, han er allerbedst til, nemlig at skrive og anmelde musik.

Sang i kor

Torsdag den 4. august fylder Gregers Dirckinck-Holmfeld 90 år, og på spørgsmålet om, hvorvidt han har planer om at lægge arbejdet på hylden, lyder det prompte: Hvorfor skulle jeg det?

Gregers Dirckinck-Holmfeld voksede op på Østerbro i København, han sang i Københavns Drengekor og blev student på Sct. Jørgens Gymnasium.

Gav lørdags-indhold

Han læste musik i seks år på Københavns Universitet, blev herefter musikanmelder på det hedengangne Dagens Nyheder og derefter hos Ekstra Bladet, hvor han også var kronikredaktør.

Dirckinck-Holmfeld blev kendt i den brede offentlighed, da han som vært på flere underholdningsshow gav DR's seere indhold til deres lørdagsaftener.

Blev genkendt på gaden

Blandt andet var han op gennem 1980'erne vært på "Her er dit liv", hvor kendte blev kidnappet af en udklædt Dirckinck-Holmfeld for derefter at blive slæbt ind i et DR-studie, hvor venner og familie ventede.

Programmerne på DR kunne tiltrække et par millioner seere hver gang, og som vært kunne han ikke undgå at blive genkendt på gaden.

- Man møder folk på gaden og får en snak med dem. Den form for popularitet har jeg ikke haft noget imod. Det har givet mig mange gode oplevelser og kontakter.

Skrev bøger

- Jeg har aldrig været én, der gemte mig, siger Dirckinck-Holmfeld.

Efter en længere årrække på tv lavede han kulturstof på dagbladet Børsen.

Gregers Dirckinck-Holmfeld har undervejs haft travlt med at skrive bøger. Han har skrevet om Ekstra Bladet, København, designeren Poul Henningsen og om dansk historie fra 1973 til '92 i "Den nye Danmarkskrønike".

Foruden musik anmelder Dirckinck-Holmfeld med jævne mellemrum teaterstykker og bøger.

Skriver fortsat

Anmeldelserne udgiver han på sin egen blog, og som regel bliver de skrevet ud på de små timer, når han er kommet hjem fra en koncert eller forestilling.

- Den gamle vane med at skrive, så snart jeg kommer hjem, har jeg holdt fast ved, siger Gregers Dirckinck-Holmfeld og henviser til sin tid på dagbladene, hvor en anmeldelse gerne skulle være klar til næste dags aviser.

Gregers Dirckinck-Holmfeld bor i Holte, er gift med forfatteren Grethe Dirckinck-Holmfeld, har tre voksne børn fra tidligere forhold og en flok børnebørn. Fødselsdagen fejrer han sammen med sin hustru i Oslo.

Journalist og forfatter Gregers Dirckinck-Holmfeld fylder 90 år den 4. august. (Arkivfoto).
Journalist og forfatter Gregers Dirckinck-Holmfeld fylder 90 år den 4. august. (Arkivfoto).Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Del din kommentar