Danmark bankede Tunesien tilbage til Afrika

søndag d. 20. januar 2013 kl: 22. 31 Af: Kendte.dk NY
 

Danskerne satte kursen sikkert mod kvartfinalen da de bankede Tunesien ud af banen

Søndag 20 Januar 2013

 

Danmark videre til kvartfinalerne. - Foto: Javier Cebollada

Danmark videre til VM-kvartfinalerne. – Foto: Javier Cebollada

 

Togkaos kunne ikke slå danskerne ud
Et sceneskift med indbygget togkaos og en alt for lang rejse fra Sevilla i syd til det nordlige Spanien var ikke nok til at slå benene væk under et dansk herrelandshold.

Dansk håndboldstjerne skal være far

 

Nu er herrelandsholdet klar til VM-kvartfinalen efter en meget sikker sejr på 30-23 over Tunesien i den store Principe Felipe Arena i Zaragoza.

 

Danmark startede skidt
Afrikanerne kom klart bedst fra land i kampen. Danmark havde svært ved at finde vej gennem Tunesiens bevægelig forsvar, og kom hurtigt bagud 0-3.

 

En rigtig skidt start, der blev indrammet af en række kæmpe afbrændere af både Rasmus Lauge og Kasper Søndergaard samtidig med, at forsvaret med Henrik Møllgaard og René Toft Hansen i midten ikke fungerede, som det skulle.

 

Ulrik Wilbek rokerede rundt på tropperne
Derfor måtte Ulrik Wilbek tage affære efter bare syv minutter. Ud med Lauge i angrebet og ind med Kasper Nielsen i forsvaret. Det stabiliserede begge ender, og især i defensiven var det virksomt, at få BSV-bjørnen ind til at tackle løs på de spændstige tunesiske langskytter.

 

I målet begyndte Niklas Landin også at tage bolde i stor stil, og da Henrik Møllgaard to sekunder før pausen bragede en underhånd i mål til 16-11 få sekunder efter, Tunesien havde smidt en oplagt mulighed for at reducere til 15-12 væk, lå alt momentum på danske hænder.

 

Smagte sejeren fra anden halvlegs start
Fra starten af anden halvleg var det tydeligt, at man i den danske lejr følte, at den var hjemme. Wilbek brugte fra start hele bredden med Mads Mensah Larsen, Casper U. Mortensen, Henrik Toft og Lasse Svan Hansen på banen, uden at det kostede noget.

 

Eller rettere sagt. Den danske føring blev støt og roligt øget også i denne fase. Tunesernes moral var for længst knækket, og de sidste 30 minutter blev en lang dansk søndagstur, hvor der blev tid til at prøve forskellige taktiske ting af og spare kræfter til kvartfinalen.

 

Den foregår i Barcelona på onsdag, hvor Danmark skal møde enten Polen eller Ungarn, der spiller deres 1/8-finale mandag aften.

Kronprinsesse og håndboldstjerne lancerer fælles projekt

 

Kilde: sporten.dk

Del din kommentar

Forsiden lige nu