Danmark indtager førsteplads: Vi elsker James Bond

tirsdag d. 15. december 2015 kl: 7. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Danskerne elsker James Bond. Pressefoto

Danskerne elsker James Bond. Pressefoto

Danmark er officielt det land i verden, der er mest vild med James bond

Nu er det officielt – Danmark er verdens største James Bond land målt per indbygger med en omsætning på 91.179.110 kroner på den seneste James Bond film ”Spectre”.

James Bonds yndlingsbil sat til salg for milliardbeløb

På andenpladsen ligger Storbritannien og herefter følger Norge og Schweiz. Længere nede på listen ligger Tyskland, USA, Frankrig, Italien og Spanien. ”Spectre” har til dato solgt 855.286 billetter.

Danskerne er vilde med ”Spectre”, og filmen har siden Danmarkspremieren fredag den 30. oktober slået flere imponerende rekorder. ”Spectre” var således den hurtigst sælgende film nogensinde i danske biografer med en åbning på flere end 256.000 solgte billetter og er også – målt på indtjeningen – den største Bond film nogensinde. ”Spectre” har således overgået både ”Casino Royale” og ”Skyfall”.

Legendarisk skuespiller er død: Lagde op til ikonisk replik

Stjernespækket cast

”Spectre” er instrueret af Sam Mendes og har Daniel Craig i rollen som agent 007 for fjerde gang. Derudover medvirker Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Naomie Harris, David Bautista, Monica Bellucci, Ralph Fiennes og naturligvis danske Jesper Christensen, der for tredje gang er tilbage i rollen som Mr. White. ”Spectre” er produceret af Michael G. Wilson og Barbara Broccoli. John Logan, Neal Purvis & Robert Wade og Jes Butterworth står bag manuskriptet efter en historie af John Logan og Neal Purvis & Robert Wade.

I ”Spectre” sender en kryptisk besked fra fortiden Bond på en hemmelig mission til Mexico City og videre til Rom, hvor han møder den smukke og dragende enke Lucia Sciarra (Monica Bellucci). Her infiltrerer Bond et hemmeligt møde, der bringer ham på sporet af den lyssky organisation Spectre.

Del din kommentar

Forsiden lige nu