Danmarks Indsamling: 10 år mod fattigdom

fredag d. 5. februar 2016 kl: 16. 30 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Lise Rønne og Ulla Essendrop er årets værter for Danmarks Indsamling. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Lise Rønne og Ulla Essendrop er årets værter for Danmarks Indsamling. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

DR markerer 10 år med Danmarks Indsamling med et stort fem timer langt show lørdag aften

Der er topstjerner på scenen, berømtheder i callcentret, royalt besøg fra kronprinsen og kronprinsessen og et helt nyt værtspar i spidsen, når Danmarks Indsamling for 10. gang kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag – direkte fra Tivolis Koncertsal.

I år er det ti år siden, at DR og en række humanitære organisationer gik sammen om en årlig tv-indsamling til fordel for langsigtet udviklingsarbejde rundt om i verden.

– Ti års indsamling har givet os langt større indblik i verdens ‘stille katastrofer’ og demonstreret et kæmpe stort hjerte og gavmildhed blandt den danske befolkning. På de 10 år har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, og hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse, siger DRs redaktør for Danmarks Indsamling, Anders Thomsen.

Kendte ansigter samler ind til hjemløse børn

Nye værter og store stjerner

Under overskriften “10 år mod fattigdom” sætter Danmarks Indsamling i år ind mod ekstrem fattigdom. Den slags fattigdom, som fører til sult, sygdom og fejlernæring for millioner af familier, der lever i verdens mest udsatte områder.

Lise Rønne og Ulla Essendrop er det nye værtspar, som skal lede slagets gang gennem de fem timer, showet varer. Lørdag kulminerer mere end en uge med aktiviteter, radio, tv og web, der har fokus på verdens fattigste med opbud af danske stjerner, der er klar til at underholde i den gode sags tjeneste.

På scenen kan man blandt andet møde Christoffer, der har danmarkspremiere på sin nye single “Limousine” – og han spiller et covernummer af sit store idol, Justin Bieber.

Der er også Danmarkspremiere på Mads Langers store nye hit “3 AM”, og så kommer CityBois og smelter de unge pigehjerter med deres sang “Ridin”. Der er dog også noget for det mere modne publikum, når “More Jacks” med Keld Heick, Jesper Asholt, Jesper Lohmann, og Stig Rossen laver et “Four Jacks-medley”.

Ring til statsministeren eller Hr. Skæg

Traditionen tro vil kendte danskere sidde klar i callcenteret for at tage imod opkald fra danskere.

I år er der pakkeleg i callcenteret, hvor de kendte giver tilbage fra deres egne “gemmer” til danskerne, som ringer ind med donationer. Seerne vil blandt andre komme igennem til statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Kristian Jensen, formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen, ’Bedrag’-aktuelle Thomas Bo Larsen, Mette Blomsterberg, Hr. Skæg, Onkel Reje, Paprika Steen, Bodil Jørgensen, Rasmus Tanholdt, Cecilie Stenspil.

12 deltagende organisationer

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklingsmål.

De 12 deltagende organisationer er:

Danmarks Indsamling: Så meget gav danskerne

ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 procent af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Del din kommentar

Forsiden lige nu