Danmarks kedeligste orkester: Forsanger har fødselsdag

tirsdag d. 14. juni 2016 kl: 6. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Forsanger i popgruppen TV2 har fødselsdag. Steffen Brandt fylder 63 år.

Han er forsanger i Danmarks kedeligste orkester, TV2. Navnet er Steffen Brandt og i dag fylder han 63 år.

Siden 1981 har han været forsanger i popgruppen TV2, hvor han har skrevet både tekst og musik til alle gruppens sange. Steffen Brandt har skrevet sange til en lang række danske kunstnere, heriblandt Flemming “Bamse” Jørgensen, Peter Belli, Dodo & The Dodos, Michael Falch, News, Ray Dee Ohh, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

Har spillet med andre kunstnere

Steffen Brandt har også spillet med andre kunstnere – heriblandt Tina Dickow og Julie Maria. Brandt var i 1974 med til at danne den symfoniske rockgruppe Taurus, en forløber for TV2, der i 1978 udgav deres første og eneste album, “Whatever Happened To The Sixties” med samme besætning, som senere blev kendt som TV2: Brandt på sang, Hans Erik Lerchenfeldt på guitar, Georg Olesen på bas og Sven Gaul på trommer.

Steffen Brandt modtog prisen som “Årets Danske Sangskriver” ved Danish Music Awards i 2003, og i 2006. Steffen Brandt har fra 2001 arrangeret koncertrækken “Uden For Sæsonen” på Bornholm; han har valgt kunstnere fra vidt forskellige genrer og har trukket publikum til fra hele Danmark.

Danmarks Kedeligste Orkester har været sammen i 40 år

Modtog sprogpris

I 2003 modtog han Modersmål-Selskabets sprogpris for sin indsats for det danske sprog. I 2003 modtog han højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig. I 2009 udgav han et soloalbum med Bob Dylan-sange gendigtet på dansk med titlen Baby Blue. Albummet blev tildelt en guldplade af IFPI i 2010.

Steffen Brand privat

Privat har Steffen Brandt siden begyndelsen af 1980’erne været kæreste med billedkunstneren Jo Dam Kærgaard, som han har tre børn med. Jo Dam Kærgaard har designet covers til samtlige TV2-album siden 1984. Hun modtog i 1992 en Dansk Grammy for albummet Slaraffenland.

Steffen Brandt er uddannet cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet. Efter sin cand.mag.-uddannelse tog Brandt en pædagogikumuddannelse på Tørring Gymnasium. Han fik dog aldrig brugt sin uddannelse, da TV2 blev et fuldtidsjob kort efter. Steffen Brandt er mellemste barn i en søskendeflok på tre. Faderen var salgsrepræsentant og moderen hjemmegående, og som barn gik Steffen til både fodbold, spejder og klaver – sidstnævnte derhjemme.

Brandt og Dickow: Skaber en særlig magi

Steffen Brandts til dato korteste sangtekst, “Kalundborgbåden” fra 1988-albummet “Nærmest Lykkelig”, lyder i sin helhed som følger: “På Kalundborgbådens agterdæk / forefindes morskabsautomater / et populært tidsfordriv”. Teksten er inspireret af en pjece om bord på færgerne Peder Paars og Niels Klim, der i 80’erne sejlede mellem Aarhus og Kalundborg.

Kilde: Wikipedia.

Del din kommentar

Forsiden lige nu