Danmarks Kedeligste Orkester har været sammen i 40 år

torsdag d. 21. december 2017 kl: 18. 33 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Orkesteret bag udødelige klassikere som "Bag Duggede Ruder", "Fald Min Engel". "Fri Som Fuglen" og "Be Bab A Lula" blev grundlagt i 1978. Det fejrer DR den 26. december med en dokumentarudsendelse.

Det var det år, hvor Argentina vandt fodbold-VM på hjemmebane, Gasolin blev opløst og Dire Straits udsendte sit debutalbum.

I 1978 blev orkestret TV-2 også grundlagt – godt nok under navnet “Taurus” – i Aarhus. Også kendt som “Danmarks Kedeligste Orkester”.

Besætningen var dengang den samme, som den fortsat er – med Steffen Brandt, Georg Olesen, Hans Erik Lerchenfeldt og Sven Gaul.

Med andre ord er det om få uger 40 år siden, at et af landets absolut største bands blev etableret – og det skal fejres.

Et indgående indblik

Orkestret – der fortsat har Aarhus som sin base – har ladet filminstruktør Jørgen Bo Behrensdorff skildre deres historie.

Gennem helt nye interviews med bandets medlemmer og folk, som de har arbejdet sammen med, får de mange fans et indblik i dét, der gør bandet så unikt.

Solen skinner på kendt vejrvært: Gift og skal have barn

Det skriver dr.dk i en pressemeddelelse. På tirsdag den 26. december vises “TV-2 – Danmarks lykkeligste band” på DR K klokken 20.

En musikalsk danmarkshistorie

Ifølge pressemeddelelsen har orkesteret med sine skarpe iagttagelser formået at sætte ord på danskerne, samfundet og samtiden.

På den måde har TV-2 skabt en musikalsk Danmarkshistorie, der lige så gerne beskriver tendenser i tiden, store verdenspolitiske skred, som enkle tanker og refleksioner i en stadig mere krævende hverdag – elementer som på hver sin måde, tegner den danske identitet.

Her ses bandets opslag på egen Facebook-side (artiklen fortsætter under opslaget):


TV-2 åbner med dette portræt døren på klem ind til livets og karrierens skriveværksted.

Kommentarer til samtiden

Ifølge dr.dk er det blevet til en dokumentarfilm, som fortæller historien om et band, der på mange måder har leveret sangene til flere generationers opvækst.

Med kærlige, satiriske og bevægende tekster og kommentarer til samtiden, har TV-2 været med til at fastholde øjeblikke i de seneste 40 års danmarkshistorie.

Orkesteret udgav deres første album i 1981, som hed “Fantastiske Toyota”. Siden er yderligere 17 studiealbum kommet på gaden.

Står bag verdens bedste danske sang

Størst salgssucces fik “Rigtige mænd” fra 1985, der solgte astronomiske 250.000 eksemplarer. Ialt har TV-2 solgt langt over to millioner plader.

TV2 afslører ny satsning: Skal du se med?

Bandets udødelige “Bag Duggede Ruder” blev i 2002 af lytterne på P3 kåret til “Verdens Bedste Danske Sang”.

I 2011 blev samme sang kåret til “alle tiders største landeplage”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu