Gangnam Style: Dansende borgmestre kan blive en dyr affære

søndag d. 23. juni 2013 kl: 9. 55 Af: Ritzau Fokus
 

Vidste du det? Sjove facts om Youtube

Et forlig mellem iværksættervirksomheden Fremtidsfabrikken Sydfyn og Universal Music er brudt sammen.

Filmen Sydfyn Style kan blive en dyr investering for iværksætterprojektet Fremtidsfabrikken Sydfyn.

Musikvideoen med fire dansende og syngende sydfynske borgmestre gik sin sejrsgang på YouTube, men efterfølgende har Universal Music krævet erstatning, fordi musikken er taget fra verdenshittet Gangnam Style og dermed ifølge musikselskabet bryder ophavsretten.

Et forlig mellem Fremtidsfabrikken og Sydfyn Universal A/S, Universal AB og SonyATW er imidlertid faldet til jorden, oplyser Fremtidsfabrikken Sydfyn i en pressemeddelelse.

– Vi er meget kede af, at det ikke er lykkedes at indgå et forlig. Det har været helt afgørende for os, at der er fuld offentlighed og ytringsfrihed omkring forliget, da vi er et offentligt projekt, siger projektleder i Fremtidsfabrikken Sydfyn, Susanne Linnet Aagaard.

Fremtidsfabrikken Sydfyn har tilbudt at betale 60.000 kroner i erstatning, men det er langt fra de 240.000 kroner, som Universal Music har krævet af iværksætterprojektet.

Fremtidsfabrikken Sydfyn er et “Udvikling Fyn-projekt”, der er finansieret af EU’s Socialfond og regionale udviklingsmidler. Projektet foregår i de fire sydfynske kommuner Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø, der alle er partnere i projektet.

De fire kommuner kan dog angiveligt ikke blive draget til økonomisk ansvar i sagen.

Psy – Ny video fra manden bag Gangnam Style

Fremtidsfabrikken Sydfyn afventer nu, om Universal Music vil stævne iværksætterprojektet.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu