Dansk balletmester fyret for upassende opførsel

tirsdag d. 27. marts 2018 kl: 16. 50 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Den danske balletdanser Kenneth Greve er blevet fyret som balletmester på Finlands Nationale Opera og Ballet.

Flere klager over balletmester Kenneth Greves opførsel har ført til, at han er blevet frataget ansvaret for posten som balletmester på Finlands Nationale Opera og Ballet i Helsinki.

Det oplyser Finlands Nationale Opera og Ballet i en pressemeddelelse, skriver flere medier – herunder Berlingske og Ekstra Bladet.

Den 49-årige dansker har opført sig “upassende” i forhold til “sprogbrug omkring dansernes udseende og ting, der vedrører privatlivet”, fremgår det.

Dansk balletmester fyret

– Vi har diskuteret situationen åbent i organisationen. For arbejdsmiljøets skyld har vi derfor valgt denne løsning, og det er en beslutning mellem mig og Kenneth Greve, siger direktør for balletten Gita Kadamba ifølge Berlingske.

Legendarisk sanger anklages for grovhed: Smittede 19-årig med kønssygdom

Balletmesteren, der tidligere har danset ved New York City Ballet, erkender selv i pressemeddelelsen, at hans opførsel har været upassende.

Tidligere er en anden kendt dansk balletmester, Peter Martins, mere eller mindre ufrivilligt stoppet i sit embede på grund af upassende opførsel.

Ikon måtte også strække våben

Den mangeårige danske leder af New York City Ballet trak sig ved årsskiftet fra nu fra sin post – og det skete efter beskyldninger om sexchikane.

Bill Cosby anklages for at betale stort millionbeløb til offer

Ikonet indgav selv sin afskedsbegæring.

Den 71-årige Martins har i tre årtier stået i spidsen for det verdensberømte balletkompagni i New York. Han fik sin debut på Det Kongelige Teater i 1964.

Del din kommentar

Forsiden lige nu