Dansk dj lagt i lænker i USA: -Jeg følte mig som en filmskurk

torsdag d. 16. marts 2017 kl: 20. 25 Af: Ritzau Fokus
Eloq, Roskilde Festival
Musikeren og dj'en Eloq blev forleden tilbageholdt i lufthavnen i Los Angeles i 23 timer. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix (Arkivfoto)

Musikeren Eloq blev nægtet indrejse i USA, men han tager hele oplevelsen med et smil.

Den danske producer og dj Eloq, hvis rigtige navn er August Fenger Janson, blev i starten af ugen tilbageholdt 23 timer i USA, inden han blev sendt retur mod Europa.

Det var uoverensstemmelser om musikerens visa, der i sidste ende gjorde, at den danske musiker måtte tage retur til Danmark uden at deltage i festivalen South By Southwest, som han var booket til at tale og showcase på.

Tager oplevelsen med et smil

Men den unge dansker, der er søn af sangerinden Søs Fenger, tager hele oplevelsen med et smil.

Det siger han i en officiel udtalelse, som han har offentliggjort på sin Facebook-side.

– Ud over den ekstreme kedsomhed ved ikke at have noget at lave, ikke at vide, hvad klokken var, og ikke at sove godt, så er det alt i alt bare en virkelig cool historie at fortælle nu, skriver August Fenger blandt andet i opslaget.

Her beskriver han, hvordan han ved ankomsten til lufthavnen i Los Angeles blev trukket til side og fik at vide, at hans ESTA (en elektronisk rejseautorisation, red.) var blevet annulleret, og at han derfor skulle tale med grænsepolitiet.

Frataget alle ejendele

Her blev han fortalt, at han ville blive nægtet adgang til USA, fordi han skulle have et Performance Visa og ikke en ESTA-autorisation. Samtidig blev musikeren frataget alle sine ejendele.

Søs Fengers søn nægtet indrejse i USA

Derefter kunne han kun vente de 23 timer, som det ville tage, inden han blev sat på et fly tilbage til Europa. Først fik han dog lov til at foretage et opkald og kontakte sin kæreste og sit management via sms.

August Fenger understreger i sit lange opslag, at han hele vejen gennem oplevelsen blev behandlet pænt af lufthavnspersonalet og af de betjente, som holdt opsyn med ham og fragtede ham rundt.

– Jeg tror, de hurtigt forstod, at jeg ikke havde nogen intentioner om at gøre noget ulovligt, så vi grinte faktisk lidt af hele dette maksimale sikkerhedsniveau, som proceduren åbenbart kræver, lyder det fra dj’en, der undervejs blev lagt i håndjern og fik fødderne lagt i lænker, fordi han skulle overføres til et immigrationscenter, hvor han skulle tilbringe natten.

August Fenger siger desuden i udtalelsen, at repræsentanter og advokater for den texanske festival forsøgte at hjælpe ham med indrejsen, ligesom udenrigsministeriet også arbejdede på sagen.

Ifølge sangeren har South By Southwest-festivalen en unik aftale om, at nogle sangere, der skal showcase på festivalen, kan deltage, selv om de kun er i besiddelse af ESTA.

Se hele udtalelsen her:

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu