Dansk duo: -Vi er både bydrenge og bonderøve

tirsdag d. 20. september 2016 kl: 5. 54 Af: Ritzau Fokus
168320
- Det skinner jo også igennem i vores musik, at vi er lige dele bonderøve og lige dele byboere, medgiver den anden halvdel af duoen Djämes Braun, Kent Pedersen. Foto: Jens Bordinggaard/TV 2.

Djämes Braun flyttede fra Lolland, da de stadig var teenagere, men duoen har lært meget af at bo der.

Søndag aften var det duoen Djämes Brauns tur til at sidde for bordenden i tv-programmet “Toppen af poppen”.

Her skulle de seks andre musikere fortolke duoens musikalske univers. Et univers med finurlige vendinger og sjove synonymer, der i den grad bærer præg af barndommen på Lolland.

– Det med at lege med ord og slang er noget, vi har haft, siden vi var børn. Nu har vi bare taget det med ind i musikken, fortæller den ene halvdel af duoen, Lasse Kramhøft, efter deltagelsen i programmet.

Legendarisk dansk sanger har aldrig oplevet noget lignende: -Jeg blev chokeret

– Det skinner jo også igennem i vores musik, at vi er lige dele bonderøve og lige dele byboere, medgiver den anden halvdel af duoen, Kent Pedersen, der i musikkens verden nok bedst er kendt som “Kenno”:

– Vi har jo boet halvdelen af vores liv på landet og halvdelen i byen. Jeg tror, det gør, at vi forstår udkantsdanmark, og vi forstår storbyen, siger Kent Pedersen med et smil.

De to herrer nævner for eksempel sangen “Traktor”, der udsprang af, at de er vokset op et sted, hvor der stod traktorer i baghaven. Som kontrast er melodien inspireret af både reggae-, dancehall- og rapgenren, og de genrer er nogle, der i følge duoen, ikke blev dyrket i 90’erne på Lolland.

Duoen mindes stadig de store maskiner og holder fast i sproget fra barndommen, men der er også andre ting, som duoen mener, de har taget med sig: En jordnær tilgang til livet.

– Jeg tror generelt, at når du vokser op ude i provinsen, så holder alle øje med alle. Man skal sørge for at være en god dreng og træde varsomt, siger Lasse Kramhøft, hvis musikalske alias er “Pilfinger”, og fortsætter:

– Jeg tror, at man på den måde lærer at være ret jordnær, og den jordnærhed tror jeg, at vi har med i vores musik.

Toppen af poppen vender tilbage: Se alle de nye deltagere

I søndagens afsnit var det muligt at se, hvordan Peter A.G. fra Gnags, sangerinden Fallulah, Troels Gustavsen, der er manden bag det danske musiknavn “Noah, sangerinden Hanne Boel, forsanger i Carpark North Lau Højen og sangerinden Ida Corr havde valgt at fortolke duoens legesyge univers.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu