Dansk film er kommet i helt særligt selskab

lørdag d. 18. august 2018 kl: 8. 02 Af: Ritzau Fokus
FILES-FRANCE-DENMARK-ENTERTAINMENT-FILM-PEOPLE, Mads Mikkelsen
Thomas Vinterbergs film får en stor hæder fra starten. Foto: Scanpix

Filmen "Kursk" er blevet udtaget til samme kategori ved filmfestivalen i Toronto som tidligere Oscarvindere.

Thomas Vinterbegs film “Kursk” er kommet i fint selskab. Filmen er blevet udtaget til den 43. udgave af Toronto International Film Festival. Det oplyser United International Pictures i en pressemeddelelse.

“Kursk” er baseret på virkelige hændelser og handler om den russiske ubåd K-141 Kursk, der sank i Barentshavet, der ligger nord for det vestlige Rusland. Ubåden sank i år 2000 efter en fejlslagen torpedoaffyring, og der var 118 sømænd ombord.

Filmen følger 23 besætningsmedlemmer, der overlevede eksplosionen, men blev fanget i ubåden på bunden af havet. Filmen får en officiel visning i festivalens Special Presentation-sektion, hvor blandt andet Oscarvindere som “Spotlight”, “La La Land” og “The Shape of Water” har været udtaget.

“Kursk” har blandt andre Mattias Schoenaerts og Colin Firth, der også var med i “Bridget Jones’ Dagbog”, på rollelisten. Flere danskere spiller også med. Blandt dem tæller både 61-årige Lars Brygmann og 37-årige Magnus Millang.

Filminstruktør med kontroversiel udmelding: -Han er som Hitler

Vinterbergs kone, Helene Reingaard Neumann, er også på rollelisten. Manuskriptforfatteren på “Kursk” er Robert Rodat, der blev nomineret til en Oscar for Steven Spielbergs “Saving Private Ryan”.

Husker du drengen fra den legendariske banjo-scene? Sådan blev han genopdaget

Bag kameraet sidder Anthony Dod Mantle, der har vundet en Oscar for “Slumdog Millionaire”. Festivalen finder sted mellem 6.-16. september. Vinterberg har tidligere vundet priser for blandt andet “Festen” og “Jagten”.

Det er endnu uvist, hvornår filmen får premiere i Danmark.

Del din kommentar

Forsiden lige nu