Dansk hitband: Vi har vundet i lotteriet

fredag d. 4. december 2015 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus
 
The Minds Of 99 spillede i år på Roskildes Orange Scene.

The Minds Of 99 spillede i år på Roskildes Orange Scene. Foto: LANGE PER/EKSTRA BLADET

The Minds of 99 er overraskede over, at de vandt prisen for årets danske rockudgivelse torsdag aften.

Det var seks tydeligt overraskede bandmedlemmer, der gik på scenen torsdag aften for at tage i mod prisen for årets danske rock-udgivelse, da musikmagasinet Gaffa delte statuetter ud.

Dansk hitband: - Vi har øvet os siden børnehaven

Det kom da også bag på det danske band The Mind of 99, at de løb med den fornemme pris for deres andet album “Liber”, der udkom i oktober i år.

– Det er fandeme fedt! Det var lidt overraskende, for det er alligevel ikke så lang tid siden, at pladen kom ud, og vi vidste ikke helt, om folk overhovedet havde haft tid til at lytte ordentligt til den, siger Niels Brandt, der er forsanger i bandet og bliver hurtigt suppleret af trommeslageren Louis Clausen.

– Vi var jo slet ikke klar. Vi vidste ikke, hvad vi skulle sige. Lige da vores navn blev råbt op, vendte hele Ulige Numre, der også var nomineret, sig rundt, og min umiddelbare reaktion var at slå ud med armene, som om der var sket en fejl, griner han.

Det vokser det her

Det er langt fra første gang, at det danske band, der er kendt for hits som “Hurtige hænder” og “Stjerner på himlen”, har været nomineret til en række flotte priser til eksempelvis Danish Music Awards og Zulu Awards, men ofte er prisen blevet snuppet af en anden, dansk kunstner. Det er dog ikke noget, bandet lader sig gå på af.

– Man kan ikke vinde det hele, og sådan er livet. Hvis vi ser på det store lotteri, så har vi vundet og vundet de sidste tre år. Vi laver ikke andet end at vinde, for det vokser det her. Så at se, at der er nogle andre, der vinder priserne – det er sundt, siger bandmedlemmet Jacob Bech-Hansen.

I løbet af året har bandet spillet på en række store scener, og der er for alvor kommet gang i publikum til deres koncerter. Og det betegner gruppen selv som den største pris, de har vundet i år.

– De ved, hvordan man skal bevæge sig til rockmusikken. Det er så vildt at se. De går helt amok, og det er så fedt at vide, at det er dem, der har stemt på os, siger Niels Brandt.

Både de nye fanoplevelser og den nyvundne pris, giver bandet endnu mere blod på tanden til at forsætte i samme retning.

– Jeg tror, at det har en rigtig stor effekt underbevidst. Det giver os følelsen af, at vi er på rette spor og en selvtillid i, at det vi har gjort, har været rigtigt, siger Niels Brandt.

Rost rockband skal give den gas til Grøn

Bandet har tidligere vundet en Steppeulv og to Carl-priser, og nu skal Gaffa-prisen altså gøre dem selskab på hylden.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu