Dansk milliardær generet af landevej: Betaler for at få den flyttet

torsdag d. 7. december 2017 kl: 18. 07 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Danmarks næstrigeste mand, Anders Holch Povlsen, smider nu kolde kontanter på bordet for at få Aarhus Kommune til at rykke en landevej, der generer tøjmilliardæren. Prisen kendes ikke.

Det kan godt være, at man ikke bliver mere lykkelig af at være rig – men det kan fjerne nogle af de udfordringer, som vi fattige render rundt og slås med.

Et godt eksempel på det er ejeren af Bestseller, Anders Holch Povlsen, der går for at være nummer to på listen over de rigeste danskere.

Ved sit private gods, Constantinsborg vest for Aarhus, er han så generet af en forbipasserende landevej, at han nu får den flyttet.

Et sjældent tilfælde

Ifølge Jyllands-Posten og Finans er den 45-årig tøjmilliardær generet af landevejen i en sådan grad, at han har indgået en aftale med Aarhus Kommune om at flytte den.

Det er ret usædvanligt – og ifølge avisen er det ikke noget, der tidligere er sket i kommunen.

Vejen er kommunal – og dermed er det reelt Aarhus Kommune, der skal stå for udgifter i forbindelse med flytning og etablering med videre.

Rigmand betaler kommunal trappe af egen lomme

Vejen skal væk fra godset

Behovet for vejflytningen skyldes bilstøj – og samtidig er trafikken årsag til, at der kommer revner i godsets bygninger.

Det er i hvert tilfælde hvad Anders Holch Povlsen har angivet i dokumenter, som Finans har fået aktindsigt i.

Bestseller-ejeren skulle angiveligt have aftalt med kommunen, at han betaler for at flytte vejen, som dagligt befærdes af omkring 1800 biler.

Med andre ord skal han finansiere samtlige omkostninger i forbindelse med, at Storskovvej – som vejen hedder – skal rykkes mod syd.

Det er ikke ulovligt

Avisen har spurgt professor Peter Pagh, der er ekspert på området, og han erklærer, at det er lovligt at få private til at finansiere offentlige vejprojekter.

– Men man risikerer at få en problematisk forvaltningskultur, hvor det offentlige tilgodeser de steder, der kan skaffes penge fra private, forklarer han over for avisen.

Flytningen af vejen er allerede igangsat – og det forventes at kunne afsluttes inden for et halvt år.

Tjener masser af penge

Constantinsborg har i de seneste år haft millionstore underskud. Til gengæld tjener Anders Holch Povlsen flere og flere penge på sit guldæg Bestseller.

Rigmanden – der blandt andet er kendt for at være den største jordbesidder i Skotland – lever et relativt anonymt liv.

Dansk milliardær har mistet kørekort: Snuppet med vanvittig fart

Han er dog kendt for at pleje omgang med både prins Joachim og kronprins Frederik.

Ifølge den seneste opgørelse i Berlingske Business er Andes Holch Povlsen god for mindst 40 milliarder kroner.

Del din kommentar

Forsiden lige nu