Dansk model oprørt over dyremisbrug

søndag d. 13. marts 2016 kl: 10. 00 Af: Ritzau Fokus

Kira Eggers blæser til kamp for dyrevelfærd. Den tidligere nøgenmodel har tidligere raset mod gedesex og cowboyprogrammet Zulu Kvægræs.

Kira Eggers er en vaskeægte dyreven.

Kira Eggers er en vaskeægte dyreven. Foto: Unger Jan/Polfoto

Dyreværnsforeningen Anima har skabt røre på de sociale medier med en informationsvideo om den danske kødindustri, som bliver delt flittigt.

En af dem, der har delt videoen “Mød dit kød” med de opsigtsvækkende billeder fra danske slagterier, er den danske model Kira Eggers. Videoen har i den grad gjort hende olm som en tyr.

– Nu er der nok nogen, der vil slette mig eller tale ned til mig. Min eneste interesse her er dyrene. Intet andet betyder noget for mig. Har man empati med andre, når man langt, skriver Eggers blandt andet i et opslag på sin Facebook-profil.

Den kendte dyreven ernærer sig i dag som personlig træner og kostvejleder, og hun fraråder helt folk at droppe svinekoteletterne og kyllingelårene for dyrenes skyld.

Kira Eggers afslører: Scorede Beverly Hills 90210-stjerne

– Vi har ikke ret til at tage de valg for dem, og derfor spiser jeg dem ikke. That’s the story, and I’m sticking to it, tilføjer hun på Facebook.

Har tidligere ytret sig om dyrevelfærd

Eggers har tidligere ytret sig i debatten om dyrevelfærd. I 2011 krævede hun for eksempel et forbud mod dyresex, efter at tv-programmet “Danmark ifølge Bubber” viste en overvågningsvideo af en mand, der havde sex med en ged.

– Tvivlen burde komme dyrene til gode. Og man ser også dyr, der virkelig har lidt overlast. Det er bevis nok, at nogle bliver traumatiseret. Derfor burde det forbydes. Som menneske kan vi sige fra, sagde hun dengang til Ekstrabladet.dk.

Året før havde Eggers en “beef” med de gæve kvægdrivere i Zulu Kvægræs, da de foran rullende kameraer svang sig i sadlen og øvede sig i at kastrere tyrekalve.

“Ja, ja, det må da være vildt spændende at være ude i den vilde, vilde vest, men at en række kendte skal finde deres indre svinehund frem og lave grænseoverskridende ting, på dyrenes bekostning, kan jeg bare ikke se, er ‘fedt’ tv,” skrev Kira Eggers på sin blog på Ekstra Bladet dengang.

Kira Eggers har fået ny kæreste

Mød Dit KødAFSLØRING: SÅDAN PRODUCERES KØD I DANMARK (DEL!)Er du vokset op med ideen om at Danmark har verdens bedste dyrevelfærd?I den spritnye film Mød Dit Kød kan du komme med bag kulisserne i den danske kødindustri og se hvordan dyrene lever, før de ender i køledisken. De fleste danskere er modstandere af dyremishandling – men kun de færreste kender den virkelige historie om landbrugsdyrenes liv.Har filmen givet dig lyst til at spise mindre kød, så bestil vores populære gratis-magasin Grøn Inspiration.Bestil det her: www.anima.dk/inspirationDu kan læse mere om filmen og finde dokumentation på de facts der bliver bragt her: www.anima.dk/mdkPs. Vi skal advare om stærke billeder.

Opslået af Anima på 9. marts 2016

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu