Dansk musik hitter trods hård konkurrence fra udlandet

torsdag d. 29. december 2016 kl: 17. 05 Af: Ritzau Fokus
Dansk musik hitter
Den danske musiker Blak står bag årets mest downloadede og streamede sang, "Nede Mette". Foto: Free/Morten Nordstrøm

"Nede Mette" var det mest spillede nummer i 2016, mens Justin Bieber strøg til tops med albummet "Purpose".

Dansk musik hitter fortsat. Selv om mange danskere stort set har fri adgang til hele verdens musikbibliotek, så forbliver mange loyale over for de danske kunstnere.

I hvert fald spiller danske musikere stadig en markant rolle på den top 100-hitliste, der hvert år udgives af musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, og som torsdag igen er blevet offentliggjort.

Listen samler de 100 mest populære sange og albummer i det forgangne år.

“Nede Mette” årets mest streamede hit

I 2016 er det den danske rapper Blak, der har stået for årets mest downloadede og streamede sang. Hans kæmpehit “Nede Mette” blev streamet ikke mindre end 27 millioner gange – det svarer til tre gange platin.

I alt var danske musikere involveret i halvdelen af årets 10 mest populære sange. Og det imponerer i musikselskabernes brancheorganisation.

Dansk verdensstjerne fylder 30 år

– Vi synes, at det vidner om et højt niveau i dansk musik, lyder det fra Pernille Møller Poulsen, der er kommunikationskonsulent i IFPI.

– Det er imponerende, at danske artister markerer sig så flot på hitlisterne. Vi lever i et digitalt musikmarked, hvor forbrugerne har adgang til al musik på streaming-tjenesterne, lyder det fra Pernille Møller Poulsen.

Justin Bieber bag det mest solgte album

Den canadiske popstjerne Justin Bieber står for det mest solgte album i 2016. Hans album “Purpose” ligger på førstepladsen foran danske Lukas Grahams “Blue Album”, der for andet år i træk indtager andenpladsen.

Danske Volbeat ligger nummer tre med “Seal The Deal & Let’s Boogie”.

– Musikmarkedet bliver mere og mere digitalt, så derfor kunne man godt forvente, at det danske ville fylde mindre – men det har vi ikke oplevet indtil videre, og det synes vi er en positiv tendens, siger Pernille Møller Poulsen.

Listen over de 100 mest solgte albummer og EP’er er en kombination af fysisk salg, download og streaming, mens listen over de mest populære sange er de 100 mest downloadede og streamede numre.

Populær dansk hitduo gæster Grøn

Begge lister dækker perioden 1. januar 2016 til og med torsdag 22. november. Listerne kan findes på hjemmesiden hitlisten.nu.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu