Dansk oscarvinder skal lave film til Netflix

lørdag d. 26. maj 2018 kl: 15. 36 Af: Ritzau Fokus
Dansk oscarvinder skal lave film til NetflixArts and Sciences in Beverly Hills
Kim Magnusson har scoret en fed aftale med Netflix. Foto: Danny Moloshok/Ritzau Scanpix.

Streamingtjenesten satser stort på lokalt indhold og har sikret sig en aftale med prishøstende producer.

Han har stået bag film som fængselsdramaet “R”, komedien “Adams æbler” og de to oscarvindende kortfilm “Valgaften” og “Helium”.

Den danske producer Kim Magnusson har før vist et godt blik for, hvad der fungerer på skærmen, og det vil streaminggiganten Netflix nu udnytte.

Netflix har nemlig lavet en flerårig kontrakt med Magnusson, der skal producere en række skandinaviske film, som skal lanceres globalt på streamingtjenesten.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Hvorfor reklameres der for dansk basketklub i amerikansk hitserie? Få forklaringen her

– Vi glæder os til at arbejde sammen med Kim, som har utrolig stærke bånd til talenter i Skandinavien og et cv med masser af film af høj kvalitet, siger Ian Bricke, der repræsenterer streaminggiganten.

Frontløber for gode film

Kim Magnusson glæder sig også til samarbejdet.

– Jeg er så spændt på at starte dette samarbejde og næste kapitel med Netflix, der er blevet en frontløber for, hvordan vi ser, fortæller og oplever gode film.

Sådan låser du op for de hemmelige kategorier på Netflix

– Planen er at arbejde med både etablerede og nye talenter samt andre producere, så vi kan finde fantastiske lokale nordiske projekter til Netflix’ voksende globale publikum, siger han.

I begyndelsen af maj havde Netflix premiere på sin første danske tv-serie, “The Rain”, der er optaget i Danmark og Sverige og foregår på dansk.

Del din kommentar

Forsiden lige nu