Dansk rapper: -I kan få et vådt kram

søndag d. 7. august 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
Pede B.
- Det er en kliché at sige, at jeg lever af det, jeg elsker. Men jeg lever af det, som jeg slet ikke kan lade være med at lave, siger Pede B. Foto: Sara Gangsted/Scanpix (Arkivfoto).

Den danske rapper Pede B vil give publikum en ny oplevelse hver gang. Det er nemlig på grund af dem, han får lov til at stå på scenen.

Den danske rapper Pede B med det borgerlige navn Peter Ankjær Bigaard har i årevis fængslet og fascineret det danske hiphop-miljø med sin snørklede syntaks og hårdtslående hurtighed.

Selv er han lykkelig for at få lov til at lave det, han gør.

– Det er en kliché at sige, at jeg lever af det, jeg elsker. Men jeg lever af det, som jeg slet ikke kan lade være med at lave, siger Pede B.

Hiphopperen fra Hellerup vil gerne kunne kommunikere med sit publikum. Når han spiller på små spillesteder, kan han lave “mere vanvittige ting”. Rapperen kan blandt andet få lov at snakke med den enkelte fan og freestyle.

Freestyling betyder, at artisten rapper uden at have forberedt sig, men finder på rim på stedet. Det er “Hun vil ha”-rapperen god til. Pede B er nemlig den eneste tredobbelte vinder af rap-turneringen MC’s Fight Night nogensinde.

En anden ting, som Pede B sætter pris på ved de små spillesteder er intimiteten. Det betyder meget for ham at føle sig tæt på publikum.

– Når showet slutter, gider jeg ikke være sådan en rock’n’roll-kliché der går ud bagved og spiser pastasalat, tager kokain og knepper groupies.

– I stedet siger jeg til publikum, at de kan komme ud i merchandise-shoppen og få et vådt kram eller en high five. Så står jeg der et par timer, siger Pede B og fortsætter:

– Oplevelsen af at snakke med folk er rigtig vigtig, for det er de menneskers skyld, at jeg er så heldig at kunne leve af at lave dansk rap. Jeg kan lide at se folk i øjnene og have den kontakt med dem, siger Pede B.

Men det er ikke kun de små spillesteder, hvor den taknemmelige rapper vil lire sine fantasifulde rim af. Også de helt enorme scener kan Pede B dominere.

På Roskilde 2015 spillede Pede B foran 20.000 mennesker på Arena-scenen, og her havde han blandt andet besøg af L.O.C. og Alberte Winding. På Smukfest 2016 havde han igen besøg af Alberte Winding, og derudover også både Shaka Loveless og Steffen Brandt.

– Når man spiller med så store navne, bliver det en drivkraft, hvor jeg skal give alt, hvad jeg kan, hvis jeg ikke skal blive outshinet, siger Pede B.

Efter sommerens helt store koncerter vil Pede B og makkeren DJ Noize sammen turnere rundt på de helt små spillesteder, så han igen kan få lov til at lave det, han synes er vigtigt: At se sit publikum i øjnene.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu